基層上車盤 <4m

864 回覆
34 Like 19 Dislike
400萬以下唔好買露台、唔好買開放式, 地方好唔見洗
木器、地台、 廚櫃去支那造, 價錢平一半以上, 其餘項目搵裝修師傅做。
信用卡要全清
點睇買公屋?
深水埗單棟好少平地𨋢, 真係要好有心機搵
兩個字, on9
大把
400頭都可以考慮下 朗屏8號 同 映御開放式既~
開放式買黎托咩!
開放式買到
三個字黎喎
開放式要睇則,如果海日灣2果隻長型有梗廚明廁又可以一戰,最尾個位可以玻璃間格分開睡眠區
上youtube 睇鑽嶺驗樓,質素差到爆喎,唔知發展商執晒d defect 未
https://www.youtube.com/watch?v=bpN7b2UZtEA
冇任何債務啊
窮先更加要上
30年後退休住邊?
有錢既一大堆被動收入
想租邊就租邊
窮既退左休先麻煩
唔通真係靠d mpf過世咩
睇 28 hse and 591 好多 < 4m, 但睇成交價好明顯d 盤價錢係假,到底邊度至多真盤真價錢既網?
直接搵地產睇實物..
睇中原成交紀錄係真的
400萬以下盤, 只有傻人先走去買新盤! 發展商一早食晒溢價, 如果你係諗將來換間大少少有房單位, 就千萬唔好買新盤!

利申: 2年前我都差啲on9走去買溱柏, 當時最細開放式單位279尺賣緊380萬, , 結果我最後係深水埗搵單棟私樓33年樓270尺有2房賣330萬, 到今個月銀行估價仲高過溱柏開放式單位! 可估到435萬, 而溱柏只估到405萬。
但你要考慮埋:
1.大維修價,單支樓戶數少,少人攤分自然貴D
2.過多十年你果層轉手難,到時又變返溱柏搶手D
3.呢樣冇對錯,睇個人選擇,生活方便VS污染+環境差
如果大維修費用一般可以網上查到, 每戶平均10-20萬計。

另外查冊網上自己買份full 睇晒間屋歷史。

最後, 忍受3年監禁期換間又得放租出又得, 租金回報率點都好過新盤。
有冇諗下村屋?
利申: 上年買左間四百幾呎 +天台, 三百零萬
同埋唔好比大維修嚇到, 一般大維修完,層樓樓價升唔少! 如果法團有錢根本不用夾錢, 例如美孚咁! 我個大廈法團已預留費用比大維修, 所以就算有都不用夾, 上年換𨋢一蚊都唔洗夾出黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞