基層上車盤 <4m

864 回覆
34 Like 19 Dislike
邊個會用435買層35年樓,仲要深水埗?
我唔係笑,我想知咋
自住?投資做劏房?
我覺得投資做劏房都少少少少考慮得過
但435買返嚟自住,唔洗裝修?
當按8成,比2成首期,加稅加裝修,埋單接近130萬
咁有130萬,買新樓9按唔好?
食溢價一回事
但3年後放又得
供到一半租出去又得
靈活性大d

條死數唔係咁計咩?
但如果你話買435有其他個人特別原因嘅就無必要嘈落去啦

我鍾意住窮人區呀吹咩
升緊叫熔岩?跌緊叫咩? 答我喇柒頭
吊 你理解能力真係有問題嫁wo
「深水埗窮區」比你講成「深水埗係最窮區」
講緊你單支 你又可以走去講南昌站
講緊加少少錢買沙一好過買你果到 你又話重建

九唔搭八到呢
我都係投資,但升幅唔錯!放租收到14k
無話你自住又幻想症?
係話你無錢要買330萬 又唔見你做老闆有錢買太古城者
大家咁話喇幾年收入冇增長過,樓價跌左成球野係慘d,同情你
佢死撐咋麻 我咪同佢鬥頂囉以為佢個單位係山頂豪宅

同埋巴打 而家500萬都係50萬首期咋
佢間野44萬首期得啦 不過前提係你夠膽買

我就無咁on9啦 你呢?
原來老闆就要住太古城又學到野
498萬
雖然係over左
冇人話頂級豪宅,係講緊升幅,睇唔睇得明呀垃圾
個個字我都識 但就睇唔明你想講咩無啦啦跌成球 講物鳩者到底

好似得你單位只識升唔識跌咁既?
咩呢年香港全部樓升緊嫁?
好似係得沙一跌同元朗半新樓跌!
從來無人同你講升幅

其實你係咪想同大家講你好有眼光
全世界得你層樓升最多又唔識跌租又收得多第日又易賣
係咪咁?
唔係 係話你無錢買唔起太古城 你唔好誤會
我係講升幅, 唔通買層樓為左佢跌?
What!? 唔撚係呀痴撚線到
見你咁講我咁問
我係問
「你會唔會笑而家用435萬接你深水埗單支樓個買家on9呀?」

答得未?幾個鐘
喂喂沙一好多人高位接左貨, 你可唔可以用返6球接貨?
唔係呢
我真心講唔出口 同人講我買左層35年深水埗單支
講真 真係講唔出口

但你好似重好自豪咁
粉嶺點睇
屯門碼頭兆禧苑,四百萬樓下,338尺,壓測35000 , 他日屯門南站開有升值潛力。到時再換樓。
雲吞麵答未呀? 都個幾鐘!
唔係唔係
你肯定全香港得沙一同元朗跌?

者大家有眼睇 公道自在人心我都唔想頂落去
即係你好睇唔起人, 阿生你住邊呀? 沙一定太古城!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞