基層上車盤 <4m

864 回覆
34 Like 19 Dislike
香港平均17k,好似係
失業,只係失同業
所以我先話做譚仔
咁你肯做,又大把廉價勞工做住先再搵返本行
又咁講,又真係好睇本身撈咩
如果咁唔好彩一買就失業,又搵唔到其他工
咪認命囉,都無計
但抱住呢d心態做人,都唔易買到樓啦係咪?

我都會格硬上左車先
不過煩緊裝修費
清水都有d嘢慳唔到
土瓜灣 單幢樓房 -富運大廈
368萬

35年樓
10分鐘何文田a出口
多5分鐘就上到地鐵
過海巴士一落樓就係
缺點無淡好食
行返落去紅磡廣場囉
近天橋,未住過唔知幾嘈
去梁洗埗、官塘搵單棟私樓,

利申: 前兩年買深水埗270尺兩房高習,33年樓, 行去深水埗站或太子站都係3分鐘路程內,都係330萬,現在已升穿400萬
去深水埗、官塘搵單棟私樓,

利申: 前兩年買深水埗270尺兩房高習,33年樓, 行去深水埗站或太子站都係3分鐘路程內,都係330萬,現在已升穿400萬
買單棟私樓30年以上記得搵平地𨋢個價硬淨好多, 但好少盤放出黎, 你慢慢搵應該搵到。
東涌以前都ok 既
條橋開後左勁多大陸人wo
你地係咪on9 呢個post 寫到明係比窮人置業討論
係都要入黎懶係勁咁 想點撚樣?
有無諗過會供得好撚辛苦 唔係一兩年,係來緊既2-30年
btw, 香港買樓真係好撚慘
觀塘會有咩
巴士總站後面果堆?
牛頭角觀塘有
不過舊過深水埗嗰堆 單位又大啲
點都會有啲人搵得多但係又心大心細唔敢出手
又覺得人地搵得少就衝出去搏好on9
最撚on9 係 標題都寫到明係窮人置業
仲係走入黎 係威係勢笑尻人地
船頭驚鬼船尾驚賊,猶豫不決,注定成不了事

計好數 set 好筆直 留左 buffet 就去搵盤啦,而家算淡靜有得講下價

過黎黄大仙一帶搵下,可能有驚喜,新入伙既鑽領交樓質素麻麻,但勝在二百呎細細間四球有找,啱晒呢度既朋友

利申唔係 AA 你買唔買,買邊度,都關我蛋治
留左 buffer 先啱 - autocorrect 惹既禍
無笑佢,都係叫佢留返十零廿萬Buffer.
鑽領個積麻麻wor 鑽石型咁既開放式點住
佢開放式有分梗廚同開放式廚房

反而係細啲隻則做到梗廚,但係位置真係太差,返工放工搭咁耐車會想死
冇任何債務,信用卡都準時還錢
係咪洗手盤底成地屎果間
洗鬼14k , 我都係供11k
Quote 鑽嶺 just an example only - 意思只係 4M 都唔係冇選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞