基層上車盤 <4m

864 回覆
34 Like 19 Dislike
溱柏真係on9
單支係放寬左按揭之後先on9左, 但無人預計到會無啦啦無左4m條線
但溱柏由始至終都係on9
係, 但條數其實好少
樓價2.15% * 0.6 (基本上一定有6折) = 50k左右, 入埋條大數都唔大影響
溱柏跌到媽媽聲, 條柒頭推介沙一, 但沙一之前平均都要5球幾至6球, 現在5球有找!

我真心想問現在有咩盤跌得勁過沙一,

條撚樣收一幾年冇增長過唔係冇原因的!
溱柏根本唔抵買。 有人吹奏! 不過原來燈神黎!
沙一現價抵玩既
巴打想請問下,即係假如我4m借9成按,再借埋保費
我壓測個借貸額係要用3.6m +保費呢個總數去計?
沙一唔玩喇,如果4球9, 現在大把選擇,高不成、抵不就, 夾正中間需求果批客!
有咩選擇?
唔會還得多
例如得寶、淘大、新港城TKO成批十零年樓!
因為我網上禁按揭計算機,見4m樓個按揭保險都要成 十五萬六,不過就未計折
但都驚呢筆費用加大左個借貸額,影響壓測
利:新手唔識,要問清楚d🙏🏻🙏🏻
得寶好垃圾 沙一好過
我想問 兩公婆月入50k 加擔保人月入300k

可唔可以買到800m
9成個保費($156k)同8成半($103k)個保費都差成5萬
係咪代表要鬆動d先上車
得寶唔錯! 市區近地鐵站!
沙一樣樣都好! 最衰係保安! 上次撳車唔夠幾分鐘就鎖車!
新樓劏房供應開始多, 加上林鄭plan, 相信位置差o既劏房都要跑輸大市

今日出左新聞賣得400萬, 低過估價

【樓價‧成交】溱柏開放式 400萬元沽 2016年業主賺價一球
13:05 2020/03/31

利嘉閣地產經理陳奕熙表示,該行新近促成元朗溱柏10座中層J室的二手成交,單位實用面積約272方呎,開放式間隔,座向北,望開揚村屋景。業主原開價406萬元,經議價後微減6萬元或約1.5%,終以400萬元成功沽出,折合實用面積呎價約14,706元。

https://ps.hket.com/article/2606010/【樓價%E2%80%A7成交】溱柏開放式%20400萬元沽%202016年業主賺價一球?mtc=60011
有1m
揾40k
除咗抽居屋白屋二
有乜好推介?
有得借就盡借, 記得每兩年轉按一次有回增1%現金
我見屯門近排好平…
不過都等於唔保值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞