基層上車盤 <4m

864 回覆
34 Like 19 Dislike
路過

本身年幾前都係睇4球樓下 都留意過唔少開放式 不過最後買咗荃灣中心 4球多少少

不過真心想提下各位巴打記得留錢做裝修 細執隨時洗你十零廿萬

因為最後成條數連埋稅都成80萬
好似唔關事 擔保人又唔係做業主
唔需要的
恆大
荃中d樓殘到。基本上4球細單位上車盤 都要預20萬裝修
我借佢280個
應該唔洗, 係支那搵木器、 廚具、燈具! 裝修費平一半到
最重點最貴係廚房廁所
所以係支那做, 佢地會搵人落香港度尺、出埋3d圖比你睇、大約1萬到。
有冇好介紹? 如果咁平我拆左外母個廚房
佢冇呃你, 林鄭plan係畀hkmc彈性去批准銀行借多d錢畀你, 但最後銀行借唔借都係銀行自己決定, 大行唔做都正常, 如果真係要試咪搵細行, 但我真心覺得林鄭plan同林鄭本人所有o既決定一樣, 都係推人去死
係支那深圳,黃咩貝街周街都係,尤其水晶燈, 佢賣3000蚊,香港賣9000蚊以上同款

個個後生都係咁樣搏架啦
後生唔博,中年先搏?銀行都唔受你玩啦
巴打可唔可以講下你裝修費用左係邊?想參考下
保升好似有潛力
再唔係有附近名X大廈好似幾低屌
有咩咁好?係叫有4m中盤,但細,交通唔方便,食店又無,又無咩配套,行路落雨都幾慘。
2個人加埋得37000唔多夠
附近有
- 屏麗徑既穆德廚房/卡拉奇/穆斯林餐廳 聽講唔錯
- 又有新開戲院,生活配套完善 (有爆谷)
- 新式工廈(星星 / iplace - 近排見到有唔少青年才俊入住) & 4星酒店,未來充滿機遇
- 仲未計KCC100 甲廈同購物中心 / 佛羅倫斯小鎮
疫市上升】荃灣中心3月暫錄24宗成交 平均呎價按月升2%
https://www.hk01.com/article/454865

4m盤 不如荃灣,上車盤購買力真係好強
你夜晚行過去未?
個垃圾房係點你知唔知?
其實我未卜錘點整

大概喇 你打散個廁所再做過呢度十萬 三百零尺牆身剷底鋪灰再油三萬 地磚連工包料包拆又三萬 你搭個棚換鋁窗裝分體機又2-3萬(唔包機) 換隻門又幾千 櫥櫃當唔訂做你用宜家傢俬都2-3萬 再加埋改電掣位改電箱果啲

仲未計傢俬電器啊

能力許可買新少少好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞