現職工程狗圍爐區

1000 回覆
58 Like 3 Dislike
我間公司長期係jobsdb請人
則師除左識揀顏色 同整d唔知點收口既design 之外仲有乜做?
色版色版色版 幾時有
上家屌都算
比下家撚條氣先唔算。我會直接屌。
利申 pc
咁成棟樓嘅design都係則師諗嘅
香港冇樓起
加上
hk no design
no architecture
Mae可以試下搵data science/mining/intelligence個類工。
ARE
電AE
有冇人係外面Charter後入返政府?
通常C+幾後會機會大D?
呢個PO得construction eng?
C+0 都見過,入 Housing BSE
EMSD 同 Housing 請左好多 arup 嘅人
EMSD BSE 岩岩又開左 ad
好多人覺得 arup clp mtr 易入政府
其實唔係因為做依幾間所以易入政府
係依幾間請嘅人都係 background 比較好
本身都係 first hon,presentable 同 smart 果班 high flyer
政府就係鐘意請依類人,C+幾唔係太重要
身邊係政府做 BSE EME 果堆都 share 差唔多特質
當然係入面要再上 S C 就有好多政治手段
最重要係計GFA

鷙地產商賺盡。
個layout好唔好用 唔係佢考慮之列
arup係好多,aecom其實都唔少
之前幾年係請到九龍塘高層投訴畀政府挖走晒d人
好多人其實係冇first hons, 入到去主要原因係唔少人都做開政府job, 大約知道d野點run, 同埋實戰經驗多仲要識present
c+幾唔緊要,我識有幾個剛剛charter 左就入到去,其實一睇你cv再睇你interview如何已經知到你得唔得
應該機會唔大 上網睇好似話其實係AECOM 嗰條就退休嘅廢老CEO 搞搞震 想抽油水 董事會之後好似炒咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞