現職工程狗圍爐區

1000 回覆
58 Like 3 Dislike
顧問做design, 要熟例, 又要計好多數, 仲唔係勁過mc同sub仔?
今日睇大佬講嘢 話以後邊個再講沙A
就沙你老母

因為香討唔比人講真名 連登仔學晒啲衰嘢
賣你老母
我怕人工低,試用期好低,過3個月試用期因應能力調整人,最高有人因為試用期低人工,過了試用期加了4千幾
得閒加tg傾下,我都煩緊簽證個d
https://t.me/Ivan1028
所謂好多數計都係入下 spreadsheet run 下 software,大把人自己入緊乜都唔清晰,入垃圾,出垃圾

你估真係幾廿年前徒手計咩
但入consultant 要考入去
考到入去嘅,都係勁人
以前有圍標好好多
其實咁樣惡性競爭一d都唔好
餅仔會好重要
天真 fg 只不過係用黎榨乾出圖入則
唔勁都可以做 做嘅野都好兒戲
sry囉
我連做嘅機會都冇
連廢人都不如
想搵讀過建築 測量 或者土木 高級文憑或以上

幫公司掛小型工程2級或者1級
啲細嘅入垃圾,大嘅拎住啲垃圾出去俾人圍屌,現代顧問日常
讀完BSE IVE有咩出路?
想搵份安穩2XK就夠.
然後大嘅知道呢樣嘢只會不斷輪迴,辭職走人
工程撚 九龍塘A記係咪有人確診
https://lih.kg/1948532
總有人走唔到 / 未走到
唔係你唔會見到班 senior engineer associate associate director 仲喺個苦海浮沉
AD都叫浮沉咩 升左咁多級應該都百萬年薪啦
大家都叫 AD, 助理署長 (Assistant Director) 就真係年薪百萬啦
其實政府入面一個普通 engine 仔到左 max point 已經係年薪百萬
FSE仲請人wor
其實大把公司都有headcount請緊人 不過請咁耐都請唔到 咩原因就唔需要多講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞