現職工程狗圍爐區

1000 回覆
58 Like 3 Dislike
技術性調整姐
前途都係無可限量喎
唔知點解我覺得你係曲線緊
希望我估中 因為事實完全唔係你講咁勁
條友直必黎
可能比人洗左腦
皇家佬即是政府tech staff?
即係廢柴works?
係勁就入左client/去subcon run design&build project啦
巴打咪撚再吹奏consultant
得罪都要講
叫佢快啲仆街死啦
真心想知呢度有幾多真係工程狗
講到乾收銀考牌無個master唔撚會考到咁,岩岩舊年先識幾個無master都考到牌

唔講識人好過識字呢啲永恆不變既事實啦,問心而家contractor做緊果啲人,如果無做過乾收銀,連本COP寫撚咗乜都唔知,咪又係做得耐張張圖都咁就當自己識,咪撚吹奏得咁過份啦,唔好話我知你返完地盤仲會返去開啲COP黎睇咁神心,呢啲人我諗10個先有1個,地盤啲人叻既係諗點起,見野點為之岩例,點為之唔得,有幾多個真係識?

唔好喺度導人升仙啦,學唔學到野係睇人,間間公司入面一定有啲好既師父又會有啲唔好既師父,而且而家請你返黎係做野,唔係學野,你預到好既帶住你做係睇運氣,預著唔好既都係靠自己,入到去跟邊個又唔係自己話事,工程既野真係你做得多就見得多學得多,睇你自己取捨,唔係過要你做撚死自己,但係你唔pay又點撚樣有得gain,garde果陣唔學,等幾時學?

利申 civil有牌,乾收銀同contractor都做過,大家分享下,唔岩聽就算
真心想知呢度有幾多真係工程狗
講到乾收銀考牌無個master唔撚會考到咁,岩岩舊年先識幾個無master都考到牌

唔講識人好過識字呢啲永恆不變既事實啦,問心而家contractor做緊果啲人,如果無做過乾收銀,連本COP寫撚咗乜都唔知,咪又係做得耐張張圖都咁就當自己識,咪撚吹奏得咁過份啦,唔好話我知你返完地盤仲會返去開啲COP黎睇咁神心,呢啲人我諗10個先有1個,地盤啲人叻既係諗點起,起完出黎件野點為之岩例,點為之唔得,有幾多個真係識?

唔好喺度導人升仙啦,學唔學到野係睇人,間間公司入面一定有啲好既師父又會有啲唔好既師父,而且而家請你返黎係做野,唔係學野,你預到好既帶住你做係睇運氣,預著唔好既都係靠自己,入到去跟邊個又唔係自己話事,工程既野真係你做得多就見得多學得多,睇你自己取捨,唔係過要你做撚死自己,但係你唔pay又點撚樣有得gain,garde果陣唔學,等幾時學?

利申 civil有牌,乾收銀同contractor都做過,大家分享下,唔岩聽就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞