[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (17)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
睇番wiki
華納多人但人人都發力嘅話,除番開應該有賺
寰亞一樣咁多人,但係搵錢能力差好多...
可能係林建岳想保持住喺香港娛樂事業嘅影響力,幫到佢繼續做政協搵更加多嘅中國生意,所以養住咁多人
但咁樣都有好處嘅,如果冇咗寰亞,班有料嘅歌手真係未必會有公司簽...我哋就少更加多好歌聽
寰亞同華納都勁有心做
反觀資源多嘅英皇同環球
新冠肺炎持續,為助全港市民對抗疫境,及幫醫護人員打氣,東華三院將於5月2日晚上在網上舉行「LOVE actually LIVE actually」抗疫慈善音樂會,請得兩大樂壇天后容祖兒、楊千嬅,還有蔡一傑、梁詠琪、梁漢文、周柏豪、許廷鏗、陳柏宇、林奕匡、連詩雅、林欣彤、李幸倪、JW(王灝兒)及樂隊ONE PROMISE等,以靚歌sing援港人。
英皇啲新一代…
愛允謙
洪嘉豪 Hung Kaho - 自問自答 Monologue (Official Music Video)
https://youtu.be/D_0mbt45Bho

洪卓立咁快又錄新歌
Diu
迷魂陣 勁歌金榜亞軍歌
星夢呢個樂壇毒瘤幾時收皮
華納想造多個周柏豪出嚟
啱啱先發現兩個都係冇英文名,Kaho同Pakho
但pakho唔唱得 咁都整個複製版
紅呀嘛
不過周柏豪有唱作
曾樂彤作詞不過首歌唔錯
MV女主角好靚
hkh係live話
知道tlt對歌詞有研究
所以搵佢笨
叫佢幫自己寫過幾首demo詞
其中一首就係呢首
環球個brave nusic不錯啦
AGA Mad(Remix) with Ghost Style
https://youtu.be/_v1WSrTBwgs

梁漢文十月紅館
咁快決定
點解依條友仲有演唱會開霉足咁多年,半紅不黑
仲第五次
讓個期俾人啦
話說PK鄧同明星足球隊食飯條片爆出嚟嗰日
佢有fans喺佢度comment話幾驚你奶共同喺條片度出現然之後佢like咗嗰條comment LOL
估唔到佢竟然疑似係黃
但佢個樣係最似會奶到雪雪聲嗰啲嚟
佢嘅人氣同comment數應該唔存在like錯嘅可能性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞