[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (17)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
啱啱先聽完黎曉陽新碟,舊嗰4首唔洗講,正
估唔到新嗰兩首都咁高質
個人嚟講最歡喜黑鏡,之後阿茲與海默
會買實體碟但都iTunes 都買咗
六首都高質
https://youtu.be/FtL2tv4itXY

微辣佩男做女主角
黑鏡好撚高汁stephen 有份編曲
唔知會唔會係Ellen最後曝光嘅作品
估唔到呢兩個我都好鍾意嘅音樂人會喺咁樣嘅情況下crossover,更加估唔到係Michael嘅歌
ellen啲歌應該唔止
印象中周爸爸好似有 之後話因為佢走咗唔夠膽唱
(有錯請指正)
隻歌編曲其實好有per se 味我好鍾意
印象中周爸有喺叱咤台上講過,話一齊寫咗首歌搵埋周耀輝填詞 不過好似冇話係咪佢唱?
啱啱醒起邦邦喺come what may音樂會都有唱過首新歌係Ellen寫,所以黑鏡未係最後
黑鏡直頭聽得出係Ellen同per se混合體正撚到
Per se 真係好正 請珍惜per se
好記得舊年睇完搶耳已經愛上咗per se
MIRROR成員陳卓賢(Ian)今日(18/3)現身商台宣傳新歌《正式開始》外,亦透露5月尾會推出第四首個人作品:「好期待,曲、詞都係自己寫,第一個親生仔準備面世,我係咁問花姐可唔可以早啲出,快啲同大家見面。」
花姐契仔

廣東定國語歌
廣東掛
隻國語碟喺台灣都冇乜noise 星馬唔知
再做國語歌真係兩頭唔到岸
One promise 主音係教結他果個阿sir
支持下
佢要出多啲廣東歌英文歌少好多人聽
小明紅館延期
佢ig講?
上年都有3首 前年都有4首啦今年再多啲得唔得
開唔到條link嘅
點解李拾壹首在尋找什麼啲歌詞唔岩音都可以照出街...
唔好話係專登我次次收音機聽到都覺得好銀耳
佢哋英文歌我覺得仲高汁過廣東話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞