[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (17)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
有無啲歌手親身黎講下?

成日見啲歌手上榜攞獎又點點點乜乜柒柒
喊哂口出哂post光宗耀祖咁又多謝前多謝後啲DJ同觀眾
心諗: 你地唔撚係唔知自己公司幫你課金先上榜攞獎,講到自己好勁,好有面子,好努力,好威咁

環球 bravenusic 嗰班最on9, Dusty Bottle, One promise 人到30乜都撈,懶係潮流尖端好型好chill串柒柒勁造作,入大公司識好多人俾人捧咁
小巧 環球同frenzimusic 共同manage
你諗你
靠埋DJ堆+俾錢lor
小巧唔係靚唔係大公司
所以俾獎咪AGA先囉
Universal? Media Asia?
sor 睘亞
佢地會問DJ 有無"promotion plan"
宣傳plan 唔貪污丫
031 末日 - 王菀之 [2011]
032 美麗新香港 - My Little Airport [2014]
033 家明 - 謝安琪 [2014]
034 星塵 - 周國賢 [2012]
035 水百合 - 王菀之 [2011]
之之
好鍾意水百合
Nowhere boys 都係Frenzi Music
上年《致旅途中的我》拎到叱吒十大第三位
呢個現象有冇得解?
買卦
唔知,Nowhere boys 多唔多人聽?
點解你會覺得903要俾錢但係RTHK唔洗俾
家明
美麗新香港

真係2014年嘅時代曲
一定都和藝術有關
15/4
6pm
好期待
點解呢排出得咁密
我覺得大家只係要理解
傷台嘅獎除咗我最喜愛系列
全部都係以播放率AP去計
播定唔播so call叫DJ去控制
所以同多唔多人聽無咩關係
我就覺得雖然台面話唔得
但係台底就唔知啦
乜規矩都可以係假嘅
正解
咁睇成件事就fit曬
有課金冇課金都好
總之個制度本身就係佢哋話曬事
同首歌流唔流行無關
明明上年十大好好,又有驚喜啲歌又真係值得
你講到啲歌手有公司幫就唔洗努力咁
一間公司咁多歌手,點解要幫你課金唔幫其他?
咪又係你啲作品得到你公司認同先會幫你
咁你出咗啲歌,公司又肯幫你爭獎,咁咪感動開心囉
人人都好努力其實
好多有talent既都無錢課
唔好講到有大公司果啲同細公司一樣咁
我聽咗台灣電台首播
其實只係碧玉國語版
不過有重新編曲
呢堆歌比想象中低位
以為至少可以遲一兩日先出現
王菀之得返突然一生人同該死的快樂
應該而家開始齋坐到完場喇
rubberband仲未出場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞