[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (17)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
上串流平台但係會唔會派台
041 若世界在明日結束 - 粉紅A [2019]
042 無忘花 - 林二汶 [2010]
043 最好的債 - 楊千嬅 [2015]
044 年少無知 - 林保怡 / 陳豪 / 黃德斌 [2011]
045 愛情是一種法國甜品 - 林二汶 [2018]
二汶
swing 啦好嗎
除咗rb仲有咩組合/歌手應該會上但係未上
Kay上咗未
1.5 首
046 羅生門 - 麥浚龍 / 謝安琪 [2015]
055 山林道 - 謝安琪 [2016]
有part 3
AGA?
陳伯 phil
YY分別寫咗三首歌俾鄭融、Dear Jane同關智斌
私家音樂個page俾藍絲狗搞
黎曉陽好正呀
903要比錢 莊正都ban左啦
Mirror部份成員嘅歌都唔錯,不過黎曉陽值得更好位置
屌佢老味,黑鏡上榜,阿茲與海默就要落榜,Ian首正式開始仲係多個星期上榜
班DJ係咪唔識音樂?
唔好話903不嬲係咁,好多人平時唔聽廣東歌,靠個頒獎禮先第一次聽嗰年嘅廣東歌,唔推真係好嘅pop song上位,香港人咪覺得廣東歌悶囉
Before I forget隻碟plug曬有冇得同the album爭
正式開始今週冠埋應該898
黑鏡我估都會慢慢播到冠
036 Children Song - 周國賢 [2015]
037 荒原 - 盧凱彤 [2018]
038 瑕疵 - 麥浚龍 / 莫文蔚 [2015]
039 3AM - AGA (ft. Ghost Style) [2017]
040 別來無恙 - 陳柏宇 [2015]
五首都正
我鍾意沒有你,我甚麼都不是多啲
https://www.facebook.com/cplusmusichk/posts/2729393317296631?__tn__=-R
私家音樂因為呢個post
而家比藍絲轟炸
得返一首可以plug
另外四首前兩年plug曬喇
我現時自己肯做飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞