[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (17)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
唔buy星夢歌手 除非好似胡鴻鈞識作曲咪上你一個禮拜 (pakho同鏗係例外)
林日曦老婆
成日都醒唔起
啱啱CM又公佈咗第一季季選結果
華納今年咁揼本呀
又幫牙醫同DJ出碟 仲要兩個都大碟
仲要幫Mag 豹 Fi出歌 又幫Jude同洪嘉豪谷十大
牙醫應該份約寫咗要一年一大碟
以前就話係啲唱片公司用嚟逼歌手嘔啲歌出嚟
而家變咗係華納要諗點分資源畀牙醫出大碟
目測Jude同Kaho今年任務已完成可以收工,一人一首十大
陳蕾飛埋去美國造歌,我估今年應該要出大碟/EP?
Mag上年拎咗十大,睇嚟已經透支咗今年嘅quota,只好專心出埋隻碟佢算
Fiona就...睇下佢勤唔勤力先啦,次次都話儲歌錄歌,最後一首都出唔到,今年肯出歌嘅話可能會爭到一首十大?
Janice就等完約feel, 應該可以出隻新歌+精選掠埋最後一轉油水
KAY又入晒兩首
再度第一陽台第五
可能見上年寰亞掃咁多獎
華納都想試下揼本啲睇下掃唔掃到
馮允謙 Jay Fung - 開始倒數 Last 7 Days (Official Music Video)
https://youtu.be/unSmYypxtB0
jay fung
今日5首新派台歌:
自問自答 - KAHO洪嘉豪
金都 - Stephy鄧麗欣
開始倒數 - JayFung馮允謙
Break It Down - DustyBottle
凡人不懂愛 - Hubert胡鴻鈞
Hubert嗰首又係劇歌…
其實同樣問題都可以問上年嘅寰亞
問題係點解林生要燒錢係On仔小巧NWB同Feanna身上,雖然我都幾鍾意佢哋但都真係睇唔透
但有啲舊
Imagine dragons啲 side track咁
舊年啲歌正
電影都叫有啲可能突然爆一套大收,當擲骰仔咁啫
音樂真係難啲,尤其而家出實體碟除咗上咗神枱嗰幾個之外都真係蝕硬
我聽完第一個感覺都係好imagine dragons
其實youtube點擊分到幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞