19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
我都decline 咗但佢send email 比我問要唔要Yr 2 offer 因為今年GPA 膨脹,Yr3 Mkt 啲人3.2X-3.4X 都claim offer
In 完waiting list Yr3, 本身夠入Yr3,兩星期後話今年實在太多人高gpa deadline 前都claim, 就email 我要唔要Yr2,但啱啱星期一應該fill up 埋Yr2餘額(跟佢email 提及)
而家先報pt仲有冇機
三月尾in完hsu cci 而家都未有回音
四月尾先啱
我估應該Yr3 收夠而你又meet 唔到Yr3 conditional offer,所以in你Yr2。
Btw,佢問我要唔要Yr2 offer 比咗幾日時間我考慮,佢話淨低嘅Yr2學位係早幾日揀人in然後fill up 埋,我估你係Space或者IVE?因為佢話in淨依堆人再係度填埋落去就冇,上星期叫我盡快決定
呢兩間都唔係呀 有第二個巴打個情況同我一樣
速大pt waiting list
咁佢叫得你in我諗你應該都meet 到佢requirement 嘅,因為suppose 佢話Yr2 得20 個位正常仲難過入Yr3,加油!
係,除非你會將來打算讀Master
你係咩科先
如果想打工嘅話冇hon都應該冇問題,反正係top up
我都係gpa幾高?
3.04
低過你,但係都係星期一in
宜家少驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞