19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
Yr3 join camp覺得自己係老鬼咁
ocamp個陣系o玩酒game

去到最尾係senior entry Vs 莊老鬼
啲真fm同現莊全部都死曬
去飮野聽見隔離枱係fm 遲入早走重要腳步浮浮咁
覺得自己真係老喇
咁我2.7係咪冇機會year3 entry喇
基本上冇
有冇ching知HSU HRM year2 entry咩情況?
有冇人收到interview/offer?
最起碼你今個sem未完,努力啲溫書睇下完sem升唔升到GPA去meet conditional offer,如果真係想入但又meet唔到就一出sem4 GPA就send email比學系去搏佢re-consideration入到year3,如果都唔得就唯有搵過第二間讀
想問你哋send email叫佢哋re consider 你哋多數打乜
咁如果我揀咗year 3 會唔會搞到我冇offer同埋我揀咗低啲年級都會accept
上年有人揀yr3但gpa唔夠比左yr2 offer
我本身係揀year3 entry 但係前一兩日俾左year 2嘅conditional offer
Ching幾時報? 想問下yr2 conditional offer要幾多麻煩晒你
我2月個陣報 佢個conditional offer要cgpa 2.6(on a 4.0 scale)
Ching 介唔介意講你cgpa幾多 唔該晒你
DSE都未定,原先website話有嘅walk in都取消咗,而且我12月睇嗰陣walk in係無得senior entry,所以未必係可行
呀係喎屌
依家啲campus唔開
唔該Ching 希望做到同學
我收到hsu Data Science and Business Intelligence offer
但知唔知伏唔伏?? 我本身讀開asso accounting 驚跟上

同埋上月中in完 hsu accounting 但依加都未收到 offer
自問in得唔太好
有巴打收到hsu accounting offer
你cgpa幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞