19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
hsu bba management 收得好高?
一般嚟講係2星期會出,不過WFH同埋睇返之前巴絲嘅經驗大約都要1個月,如果擔心可以send email或者打去問
Btw personal statement其實有冇幫助
海鮮價,一年收30,一年收60,基本上你肯報就會收
不過Ching你仲熟過我啦
老實講幫助不大,你個personal statement唔係好出眾,基本上無咩人會留意,即使係interview嗰陣恒大啲lecturer第一時間都係睇你張成績單先
等咗一個月 乜都未有
想知恒大收到offer幾時要交留位費 見OU有offer冇耐就叫人交
2個禮拜內要交
恒大唔係condition咩
祝大家個個有offer
三月尾交但仲未有interview係咪已經冇機cgpa 3.0X
想報呢科但唔夠分聽你咁講有啲後悔冇照報
Cgpa要3.2
想問下轉校生入恒大要求係咪會高啲
啱啱收到hsu offer 但佢要我cgpa3.1 我得2.73
咁點算
想知邊個位睇
想知咩科
Mkt
想知如果reach唔到3.1 係咪有得求情就算求唔到都有year2 offer?
因為我Direct offer,咁我淨係分享到Direct offer係點做法

首先HSU收你的話你手機會收到個短訊
手機短訊係通知你HSU已經收咗你同叫你入system睇返取錄通知書再決定accept or not

當你accept之後你個admission system下面就會出現個5000元嘅學費叫你交,而嗰個其實就係留位費,要你14日內交

之後右手邊粒掣當你未交錢應該係寫住繳費,可以click入去交錢
入到網站後,呢到會詳細講你係咩offer, year幾同埋5000蚊係咩嚟,交咗之後會係你學費到扣返,同埋如果你交完唔讀係無得退,遲交會點等等...

希望幫到各位
啱啱收到 con offer 話要3.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞