19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
你係讀緊HSU CS? 我先前見HSU CS 好似係文學士, 同埋Year 3/4 比起OU要讀多啲其他GE雜科
HSU CS好似冇乜人討論 同 OU 比邊個高汁啲?
咁HSU data science 定 CS 好啲?
韓文,好後悔揀呢間野
含大year3 入係唔係叫top up degree? 張cert有冇分別?
嗰時鬼揞眼,應該去揀太空
好奇一問 大電嚟講
rmit vs 速大
雖然都係屎 但係邊間好啲定係一樣
我當初都等咗個幾月先有offer
恒大科ds重business多過stat同cs
出黎應該係個乜春都唔識嘅bi

利申 得ou ds offer
你OU講咩啫 cs既本來就係靠自己努力啦 讀果時咪reg多啲programming course
因為Cs冇人識 我簡左Data science
因為ou垃圾 我簡左恒大
因為自己gpa低 我冇得簡
你啱 技術行業 有料自然有人請
IT asso 3.5 都算有幾多選擇, 你呢個成績應該gap一年都ok
要讀HSU 就讀商科相關科目 (e.g. DSBI)
升學係唔係睇自己GPA 同埋profile 為主? 呢兩間都冇問題?
有冇準備開學既Bu Cie同學仔
如果有讀緊cie既都強烈歡迎

大家不妨入tg gp 提前識下啲人 吹下水
交換下cie啲料
快啲入gp啦

https://t.me/joinchat/IexnPhwUcZRV9UUggLx7Iw
我等唔到啦
本身已經係老鬼 想25前grad
原本諗住3.5都可以有UGC 結果乜都冇
所以打算入DSBI算
你入U當然睇GPA 如果你有3.7 UST已經入到
只係入去會好辛苦
當初為左考入心儀學校先走HD條路
結果都係要我恒
如果你話OU既
我真係寧願一中學畢業做到25歲之後
因為佢基本上比錢就讀到
太空人HDIT ,無收到
嗱,都話咗啦
應該係咁掛
有冇ching知creative media呢科點?值唔值得讀下
打漏咗係ou
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞