19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
你講CGC?
Yes
今個sem P/F會唔會有影響?
可以搏
但理論上至少2.5
有機
但會冇左31k政府資助
有冇巴絲收到樹仁英文系year 1 offer
如果想轉科 轉新傳or SW難唔難?大唔大機會可以轉到?
如果轉科係咪要claim咗本來嘅offer再申請轉科?
利申: Cgpa2.97
想問下恒大in完大概幾耐先出offer ?
覺得自己in得好差
好似兩星期
Thanks
我都唔清楚我冇P/F揀
想問cgpa3.19 入唔入到hsu HRM YEAR3
做左幾年野報左speed hrm比左offer 我
有人巴絲同一科
有冇巴絲收到bu cie offer
想問吓science科轉hsu商科有冇機會入year3

利申:year2 cgpa3.44,但唔太鍾意依家讀緊個科。
yes
新傳2.97基本唔會唔收
社工就要搏下
收到srl offer
巴打gpa幾多
我2.97申請icm waitinglist左幾個月
同你一樣,我非親生in完十日有offer
你個科好似都幾多人apply
我仲要係cie親生仔 到依家都冇in
不知係咪因爲無ielts
我都冇ielts
今年admission talk updated
恒大MGT大概只收20人左右,Accounting學校申請緊加大學生人數
據稱大部分學科仍然處理緊申請,學校仍然係有派offer出嚟嘅

NMTSS(政府比自資學士嘅補貼)資訊
1.需要你ASSO/HD讀嘅學習及培訓範疇同你報嘅科目學習及培訓範疇一樣,否則學校需要再確認你在其他院校的課程同你準備報讀嘅課程是否相關,是否符合並能獲取政府資助
p.s.詳情及學習及培訓範疇請到https://www.cspe.edu.hk/tc/index.html查詢

2.將會係你收到conditional offer之後係你claim offer嗰日學校會將將申請表比埋你

學費事宜

1.學費可以申請延遲支付,但需向學校解釋及出示證明是否家庭有經濟困難或特殊需要

2.Direct offer 比咗$5000嘅同學因為學校整理緊相關資料,學費單可能會於6月左右發出

3.Conditional offer嘅同學亦都係會係claim offer嗰日比埋學費單你
MGT year2加year3加埋有20人? 其實佢呢科係讀D咩? 究竟係冇人報定係佢真係收20個咁小, 報左恒大, 但係想知多D佢個internship, 姐係佢要你自己去搵公司intern定係佢會比張from你填想做邊間公司定有公司上黎同你interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞