19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
HSU
CS/IT HSU定OU定海外合辦嘅Top up好?
BSE OU定thei 好
OU
一定係恒大,名同師資好過哂其他自資私校
你肯定?hsu岩岩先正名炸bo
仲要唔係商科
求救
今年asso grad,有d原因自己遲咗報non jupas,得sf offer
如果我下年讀sf,再報non jupas,可唔可以只係報asso成績,唔報自己讀緊sf?Ugc院校又會唔會知?

幫朋友問,佢asso有3.5以上,佢驚sf反而低咗,所以想知可唔可以唔報sf,又會唔會俾人知?
OU冇資源丫
hsu 差少少meet到offer係咪都冇機入year3?派到個offer3.1咁高
Ching 咩科
唔想畀人知讀sf點解唔索性gap year?
佢想讀住先,驚下年都冇offer
但報埋sf,佢又驚要chur gpa ,淨係報asso 咪攞direct offer
mkt
OU一定易入過THEI,但OU冇提及有冇申請HKIE認可。
都係THEI吧。
我in 個陣時 佢話等第一年畢業生畢業後就會搞 所以應該有?
會搞係咪等於未有?
我覺得第一考量一定係睇下HKIE認唔認先 唔認基本上唔洗諗
其次非八大黎講,construction科 得thei同speed叫聽過下, OU你唔講我真係唔知有engine科
其實我都想入thei 不過唔知入唔入到
Gpa有冇咁差
3.1x
Thei啫 一定得
有冇人3月之後in完hsu社科之後有offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞