19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
因為我係conditional offer
我份野冇寫幾時交留位費 sms都冇寫淨係叫我check status
㩒入去得offer claim有寫日期
Offer acceptance 冇寫到
而家system學費個位都冇要交5千蚊
唔該晒你
你間院校一派GPA就知自己meet唔到conditional offer就即刻Send email求情同埋叫學校叫學校re-consideration你個offer,不過re-consideration入到year3嘅機會可以話係微乎其微,同埋你係要有tick到接受較低年級入學先會有可能派year2 offer 比你,否則基本上要搵定後路或者明年再戰
但係最緊要今個sem盡力升高啲個GPA,提高自己嘅機會

利申:上年都係報marketing conditional offer 3.0 我2.86 send email去re-consideration fail咗結果gap year
據我所知conditional offer係會係你claim offer嗰日到HSU,同時教務處嗰邊應該派張交錢嘅單比你交錢,你可以參考下上個post 講到7月嘅頁數睇下
唔該哂去睇翻先
我有tick到接受year2 entry啊 如果到時send email叫佢reconsider應該叫佢reconsider year3定year2好
Yr 2有冇?

咩科
比咗year3我 但我怕reach唔到3.1 想知到時reach唔到點求佢比我入year2
有冇人收到CIE offer
我個情況同你一樣
點算好
想問下ou岀左offer未?
想問cie hrm/marketing 收最低cgpa係幾多
有冇人同我一樣cie waiting list
有冇人報左恒大HRM YEAR3
Ps 呢個星期先報
hsu second choice係咪好大機唔考慮? 3.1gpa first choice management完全冇聲氣
有冇手足報咗APA?
有冇人收到hsu bba acct offer
知唔知要幾多cgpa
收到interview 未先? 我in左first choice 不過未有offer. 不過我不停收到email叫我upload official transcript, 唔知道係咪出offer唔可以用unofficial 果份
冇interview
如果你真係meet唔到,應該係program re-considerate 之前認為你無機會入到year3就會派year2 offer比你
如果你未upload official transcript 係會暫時停咗處理你個申請,直至你補交返先再處理
Hsu interview講幾耐嫁?
想知+1
我聽日都要in,而加有少少驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞