19-20學年 TOP UP SF 非八大專區 (3)香港人掙扎,精.氣.神

950 回覆
6 Like 8 Dislike
MGT non jupas嘅year3收20個
學校話intern會有公司過去擺booth同埋學生事務處可以比你自己去報
師兄想問點解我2月7號報完到而家三科都冇聲氣 又冇interview又冇offer 淨係顯示處理中
1. 亞研
2.新傳
3. 文化及創意產業
Cgpa 2.97
亞研聲稱收10個左右 文創聲稱收5個左右
連interview都未有 係咪收左皮
三月報咗cci都interview咗啦
想問下清幾號interview?
我上個月27號見完到而加都未有消息
一樣 我諗起碼兩個禮拜啦~
下個星期三cie要交留位費,要成15000銀
佢11號都未派的話,我仲諗緊點做好
你比較想讀cci?

如果佢唔收似話,我可以疊埋心水入cie算
拖到11號先囉
諗緊好唔好聽日打過去催下佢出offer
試吓囉
大家, CIE MKT出左offer比我, 但係HSU MGT都收我, 我依家真係唔知揀邊間好, 我煩左呢件事勁耐呀
問一下 top up degree 同普通degree 個張大學畢業證書會唔會有分別 會唔會寫明你係top up/ 兩年制大學課程?
有冇講今年non jupas MGT year 2大概收幾多人到?
唔清楚,因為Q&A有人問MGT收幾人我先知
HSU啦 CIE出名伏又冇U life
2月報 4月收到conditional offer, 因為cgpa唔夠3所以報左year 2 entry,不過聽佢地個Q&A section依家仲in緊人同process緊, 絲打唔洗灰心住
邊間先
Poly
如果係speed會寫明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞