歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
我之前堂circuit analyze僅僅合格架咋
未落手做過,只係睇下啲網上教學 學玩led,
計數/技巧都仲可以google, 不過concept唔知啱唔啱,

如上圖,假設隻野有4粒led,共8條線一抽野就走去後面,
要駁埋一齊時,係咪會好似1or2咁?
咁1同2其實係咪一樣,因為4粒unit都係share同一個node/junction?
定係其實以上全部部都唔啱?

唔該晒
冇乜特別
懷舊
裝燈唔難,裝完著埋唔漏光/透光先難
軟膠裙仔
我今朝搭車番工既時候睇過下d youtuber 點砌部amg gt3,剪埋剪埋都成個幾鐘
所以我覺得D人砌仲要成個過程影住真係好勁 我都係間唔中一張半張留底
出BEYOND GLOBAL版元祖
唔通唔出渣古咩
但係隻渣古好hea
其實都係分番正極負極 一鳩焊埋一齊
唔同色先搞電阻果d
其實我淨係識整唔識計電阻
是是但但焊完先著燈就算
我都得閒撚下先開燈
唔係日日開住燈嫁啦

其實唔洗諗
出街買smd led 拎隻鐵球試就岩嫁喇
不過腳板背面個線條唔錯 bandai 好耐都忽略咗呢啲細節
https://youtu.be/RxDp3EyrBtc

早排見到 好吸引
有冇巴打可以教路淨係用噴罐點樣可以噴到呢隻金屬紅?
光黑底,銀色,透明紅應該做到
應該想做返hg版 mg2.0
呢隻細版唔知如何呢 本身都想買
不過細版無得較快慢 有時夜媽媽想剩係要燈都要一野開哂 一係自己加燈
咪ON9,個抽油箱D膠會溶既大佬
Av油唔係水性咩?
想鮮紅啲 可以用gaia 魔幻紅
屌佢!
隻g40 紅揸呢!?
係水性呀

所以我話屋企接受到自己又接受到 環境又許可既一定玩油性

水性係比接受唔到氣味同埋屋企有寵物既人玩

即係我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞