歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
驗眼
thanks
好正
想問呢隻係RG定MG?
MG
人大左砌唔到144嫁
應該係大家都好悶
所以推得快
都係, 雖然見過有啲韓仔整RG 獨角加燈好癲,
不過MG點都相對易少少

雖然電子野係男人都要識, 但以前讀文科, 成30歲都未掂過電子機械野, 依家讀書需要學左啲皮毛野,
請容許我想請教幾樣野
好似整獨角獸咁, 一條腿/一隻手都會幾粒led, 通常會
1. 將幾粒led parallel咁焊接, 定係
2. 每粒led正常咁接2條線(正負機極各1), 當條腿用5粒,咁就10條線一抽咁一個node咁經股關節走去後面
唔該晒巴打

唔該有冇巴打知呢個邊度可以買到或者有咩替代
屌 原來天氣濕連黑底都唔噴得
不過想知個原理係咩
點解會令到佢個亮面瞬間變啞
暖水+洗潔精+牙擦
油性油溝左d水汽,會變混濁
利申化學D
洗潔精
唔該巴打
試過洗碗嗰啲好似唔夠力
買咗支抹廚房嘅去油試下
thx bro
順便問埋,想洗咗去遲啲再噴過
直接用thinner洗定用白電油慢慢捽會好啲?定係有其他更好
1 幾粒黐埋 好處係方便 少啲線
問題
斷線成抽無電
唔可以獨立開關 如果個制係common 嗰段線
如果led 顏色 功率 等參數互相唔同 可能會互相影響 有機會有啲唔著或者好暗

巴打好嘢 我識有啲理科生都唔一定識駁電 覺得好複雜...
TS係油性,要用硝基溶液洗,慢慢捽ok,想快就用個樽仔裝住d溶液掉舊件入去浸一浸
你油性全部都要溝稀架wo
你噴油性油點解會買左支0.2
無話唔得既 慢慢噴囉 個比例岩唔會塞
我記得你都好似係屋企噴
噴油性小心比人屌撚死
其實長遠係咪玩水性油好 起碼冇咁大陣味
想問下噴槍上白色大家會揀邊隻牌子,用緊郡氏,岀到來效果有小小偏灰,上埋陰影之後又暗左d, 唔知 Gaia 或者其他會唔會好d
白色真係好難噴噴太薄又遮蓋力唔夠,太厚又流眼淚
屋企接受到 你又接受到既
一定係玩油性

水性係比無得選擇既人玩
led 就咁接電都要畫電路圖
畫完你就唔想裝電線想整電磁場地台就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞