歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
要冚到底色 郡士 GX1 好好多 另gaia 71 雖然叫淺灰 其實都好白 另外 finisher 嘅 foundation white 都好噴 無乜嘢技巧 鳩噴都ok
但係RG 冇位入無線Led 太大粒
MG大部啲真係易攪好多
買左邊隻抽氣箱
試下gx 1 先 唔該巴打
有隻新野,只係入粒LED入去
將成隻高達放上去有磁場的地台(即係遠距離無線充電)上面LED就會著燈,唔洗入電唔洗配線走線,
不過貴
就係有買
粒Led係smd led
但條個colt好大
加埋仲大粒過普通2mm Led
用漆皮線
上幾個Post 我先打左一大段講白色有幾咁on9
呢個真 溝好咗隻白色 發現唔噴仲好
我都有睇,不過自己試過先知咁on9
AV油都係水性啫
白色有幾隻我幾鍾意,第一隻就係gaia 031 究極白,我用過應該係遮蓋力最勁既白色,不過隻野本身好傑,耐唔用好易起絲

另一隻就係gaia color 既cm01

佢出黎比人噴高智能方程式d 車,隻白有微微既米色,所以就算上件上白底上呢隻都比較易

如果我噴完覺得唔夠白就會用埋modo 隻pro mix 01皇家白,佢類似珍珠白咁可以推返起d 白色,不過小心呢隻野上左好難上水貼,唔用藍蓋會甩
學try 名人果句,高達係自由既
Tryon 3
嫌條膠喉唔夠長,隊出窗只係岩岩好貼邊,有風就吹返曬入屋
同款鴨記2米賣over 100蚊,淘寶30蚊但唔太想用+而家運野落黎又煩
理想出風向上
巴打, 見你外行, 我簡略講講

我自己就淨係砌高達
一盒百零蚊嘅HG, 要plan個零兩個星期, 沖涼痾屎搭車慢慢諗點設計, 點改
由開盒到完成, 好似你youtube睇片嗰啲完成度, 真正落手落腳要做廿幾個full day嘅工作日, 你當每日做八至十個鐘
我就業餘嘅, 但係相信幾熟手都好, 有啲工序係無得慳無得快
你可以set個時薪, 再計吓應該pay幾多人工

雖然人地做生意啫, 都係有愛先會撈呢行, 要過得人, 過得自己, 更加唔可以因為要平畀你, 做壞個朵
珍惜個抽風仲咁靚就影多幾張相 好快就會搞到周圍都係油_
車模3~4000蚊其實真係算平,自己玩一次就明玩車係幾咁煩既一回事
hg又出紅渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞