歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔緊要啦,gk 都有模型技術可以交流到
佢哋係曬1:1囡囡
都係既 自膠
諗落都有唔少技巧都同模型一樣
TOPIC講素組,入面全部係買左當砌左
一張成品相都冇,係咪對素組呢個字有少少誤會
我想問下,
痛車水貼邊度搵.....
請問如果用白色蓋嘅Av 油噴油,係咪要好多thinner?
因為本身白色嘅存貨比較多,定直接再買黑色蓋好啲

相比下,Av 油有咩缺點?
呢款係hobby design出,但四圍都冇晒了。
我都想搵多張,遲下見到有down聲你聽
可以咁講,但你買一枝thinner,一枝flow improver就唔洗買過哂d 油,應該平啲
白蓋噴油要稀釋佢,比例就隻隻色唔同,最好開到近似奶同水之間咁;當然直接買黑蓋最好,買佢枝稀釋液都唔平,仲要枝枝用個量都唔同,黑蓋本身已經開稀咗唔洗點再稀釋
AV油普遍缺點都係易甩,想無咁易甩嘅可以買佢隻藍蓋,標榜㩒刮,稀釋度比黑蓋杰啲,但係普遍都可以唔開稀直接落筆噴
https://youtu.be/ej-q0DeSczw

隻德川家康都幾靚
但假設佢有十枝白蓋,買番十枝藍蓋/點蓋已經等如一枝大thinner 同一枝大flow improver
而且仲要唔使對住d 白蓋眼冤
白蓋留返黎手油用囉 用法每個人都唔同

有冇巴打見到有鋪頭賣緊呢枝Gundam Marker EX XGM03 Metallic Red
見日本話2/3 出 但好似仲未見到有
話說今日我呢面有模型舖週年大特賣所有野75折
咁我當然要去昅昅
好多毒撚啊~~
但竟然有唔少人帶埋女朋友或老婆黎shopping
有啲當然黑黑地面唔撚明你班毒撚做乜對住盒膠咁興奮
有啲好努力咁對住一盒盒飛機大炮車車船船扮到好有興趣咁既樣笑住陪
個男人shopping。。。。。
我哭𠹌咗
白蓋同藍蓋d色系始終都唔同,總有機會用得返
見到你架車就發覺自己有你fb
仇女人仕
係睇你屋企人頂唔頂到啫
就算有抽氣箱都必然有陣味
我覺得落地巴收收埋埋都有唔少女
咩啊!
我女權撚黎㗎!
我係仇女人士!
好撚不安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞