歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
自製實平啲 YouTube有教學

現成係模型鋪買 最近見過間fb出post好似899
同你經歷有啲似 不過我應該再早過你
小學二三年班開始自己砌成隻 再之前係買返黎睇老豆砌 一路砌到大學買左龜泵 而家出黎做野先用自己賺既錢買泵買筆
第一次噴起第一隻果陣好感觸因為小三四去圖書館借啲砌模型書睇已經好想上色 奈何屋企人唔比同埋啲錢唔係自己既一等就十幾年
喱隻我諗用噴罐已經可以好高完成度
水貼又齊, 色水又唔複雜, 分件睇落都唔太影響上色
我覺得除咗啲艦載機之外都應該噴罐搞得掂
艦載機就可能要俾少少心機手油下
OK

闊別多年. 以前我細個砌艦果陣冇噴油, 跟住搬屋果陣俾屋企人送左去堆田區.
而家砌返. 老眼昏花. 如果我真係想入返坑, 會考慮更多投資. 而家都係過下癮. 謝賜教
過下手癮先啦
慢慢就會有追求
我由認真咁素組計起砌咗6,7年先買第一隻泵同第一支筆
仲要係當初上大學好撚開心嗰下先說服到自己成副身家瞓晒落去
嗰陣之前係手油+ 一兩罐主色噴罐就算
同你經歷有啲似 不過我應該再早過你
小學二三年班開始自己砌成隻 再之前係買返黎睇老豆砌 一路砌到大學買左龜泵 而家出黎做野先用自己賺既錢買泵買筆
第一次噴起第一隻果陣好感觸因為小三四去圖書館借啲砌模型書睇已經好想上色 奈何屋企人唔比同埋啲錢唔係自己既一等就十幾年

諗起早幾日差啲同老豆打交
https://youtu.be/n7FOD1H5is8
好細個抽油箱
利申唔識噴油
做乜變左做
人大左⋯學噴油?
幾錢
噴銀角應該用0.2定0.4
都好過儲盒呀
三萬幾yen
點解呢排啲模型post咁快1001
唔通多咗人玩
自己去深水埗買料diy囉
你開咩比例,我開1:2都無呢個問題

好多人無啦啦重拾暑假麻 又唔出得街砌模型最岩

整左成日腰都痛
上個post已經有好幾個去左買泵 仲有啲人講想入坑問龜泵

買埋抽油箱就可以慢慢練下
呢部唔難啊,雙星有保證
加上磨砂面唔洗拋光,快靚正
E個囡UTUBER 幾正把聲
有FOLLOW

同埋D技術真係有D料到
我都係早排先砌個箱
無印箱,淘寶扇,再去燈舖整條led

出了
但為咗個封面而買又好似好撚ON9咁
另類儲盒
想問下 有冇 1/144 出過 正義女神盾改件
我有副車既模型但唔識點砌
有無巴打可以介紹啲代砌服務
想平靚正!問過一啲模型舖起碼都
要成3,4000代砌求介紹!
我有副車既模型但唔識點砌
有無巴打可以介紹啲代砌服務
想平靚正!問過一啲模型舖起碼都
要成3,4000代砌求介紹!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞