歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
屌,show blocked user
1.腳板位 d色 好難蓋上去。 上咩色改好?

Btw 真係第三隻 舊化 第一隻垃圾巴巴 第二隻rx78

2.同埋想問下 origin gundam mg 同 hg 爭幾遠?

換左新盒 好似幾正?

3. Gaia 滲線 筆刷 可以洗棉頭 果種 值唔值得入
定棉花棒 差別不大?
2, MG 1/100有骨架
HG 1/144
主要係我覺得只係得黑色同銀色, 睇落去無咩啡色成份, 變相好似無污糟感覺
得罪方丈我
你注定無運行喇
出現了
新手想問吓 滲線白色件 用灰色/深灰成日都好似無咩色咁係咪正常?
如果你用田宮果隻就正常
灰色果支滲線液極稀,用果時溝返一滴黑色會好好多
係啊 就係用嗰隻滲
想問下marker噴筆換左龜泵條喉尺寸大左,請問噴筆面個4吋轉6吋轉接頭可以係邊買?
整備員有用水清潔
足控專洗腳板其他唔洗
其實對比上次隻rx78,隻渣古好左好多,除左係本身墨綠近搞d,成件野都似係有保養仲有用緊所以有舊冇泥咁,其實都ok既.
但係呢d情況下主要用到的地方多數會保養得好dd,有畫龍點晴的效果
例如隻渣古隻眼個件拋多d光,甚至識反下光,或者你p到佢識著燈咁,槍的子彈框係咪可換式會新淨d?要研究下.
手部同關節位因為常郁應該會少d舊咁,
槍托呢個位最常接觸機身個位反而冇咩舊就奇怪左少少,個盾用左咁耐有咁多舊如果加d彈孔呀凹洞就仲多細節可以欣賞,
不過已經唔係技術問題,而係作品構思的功夫,
隻眼要點搞 拋光是什麼
我得 4到25沙紙
要買咩裝備 ?邊隻拋光膏?
只係好單純咁覺得...
舊車都好,只要有行緊,大銀幕同車頭燈同燈罩都會保養好,用落ms度咪就係個眼的mon.
1 有油入咗去 乾咗
2 有溶劑入咗去 o ring 發漲 cake住

駁氣喉位 我記得可以扭開 或者可以清洗 用夾子篤住兩個窿 就可以扭開
如果 o ring 發漲就要換 去時茂 pm 問吓
唔識呀
求教
我都想個mon 令身
點整
有冇巴打知邊間多hg鐵孤 都幾難揾下 行左好多間都冇
係咪要換頭個個? 有冇型號or 圖? thx
我的土炮做法
用眼鏡布係咁摔,鐘意可以落牙膏
睇完一套戲應該搞完一件

土豪做法...
買把電筆轉拋光輪的頭去轉佢
巴打d 鏽用咩方法整
睇左孤仔260~
真係遲買平舊幾
諗起之前fb有人400收想放返出黎
模型邊炒到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞