歡迎想砌模型o既巴絲入黎(15) 人大左....更享受製作

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
岩岩行完淘大有好多箱喎?箱呀唔係盒
高達嚟講, 係嘅
但唔係高達嘅嘢, Bandai都可以做得好hea
玩過其他廠
就覺得都係bandai好
係高達都可以hea
買sf嘅dx版就ok
所以用其他有版權的系列黎比的話
例如星戰系列都係一樣咁撚貴,盒野bb戰士size可以賣兩百幾蚊。
所以eva rg 係幾進取,但其實唔用高達系列比較就差唔多
但高達hea極都有個譜
冷門嘢真係做足少少都好似殺撚咗佢咁
成日迫害我喱啲非主流人士
呢句真...成日迫害我喱啲非主流人士
本人唔太喜歡高達,高達只想砌敵人機
Starwar系列出得好正好開心但好撚貴,
b社的女女出到咁撚柒買唔落手,情願慢慢整壽屋fag慢慢砌慢慢執靚d
其實高達嘢都可以好撚柒鳩hea
你睇下近年d mg,十隻有八隻副骨都係鳩流流
隻NT1 2.0得套反應裝甲見得人
RG 系列 剛剛好迎合
唔想搞多野 貼下貼紙
上下消光 就可以出街見人
而家MG 一年都唔知有冇5台
訂貨黎?
而家係睇隻pg 78 2.0 會有啲咩突破
忽發其想,希望bamdie 肯加番d 排氣喉之類之既細節落副骨,而且分埋件
你諗多咗
只係將現有技術大雜燴
再加新機設
好早已經留意到喱個趨勢
但我覺得係主流市場開始重視可動多過內部結構重現
(話我死廢老得把死人聲都好但得罪講句我覺得PG啲骨架都冇以前咁好睇)
但無可否認MG, HG個可動性的確勁咗好多, 拉勻嚟講又真係叫唔上揸流灘
一體多色真係素組開心上色傷心 隻角真係show off,分件好難咩
的確難,果兩點綠色做分件分分鐘水口大過佢
Mg 甚至 PG 近年都傾向簡化啦 好唔好見仁見智 不過 PG UNICORN 同 EXIA 外型比早年pg 改善咗 無咁粗碌 尤其unicorn pg 我覺得係咁多隻 unicorn 最靚嘅
講個人定講初號機
PG 2.0 如果用 ver ka 就唔得了 超正
睇條開箱片有啲滅火
慳返三舊
最主要係機械化
唔似生物兵器
要拋光唔好用uv cut呀
孤仔仲未聯絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞