LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
有3d print就用住3d print先 夠哂平
Aluminium plate金屬聲比較重 打落比較軟身
Brass plate就比較硬 金屬聲比較細
各有千秋
窮到想放咗隻hhkb
30蚊
咩model

用緊hybrid type s 麻麻地
pro bt
窮到想放咗隻hi pro
手感上同GMK 分別大唔大,諗緊GMK 定Sa 好
好撚大
GMK係一間廠,SA係一個profile喎
我隻kbtalking用左四五年開始有啲掣要大力啲先㩒到
睇黎要換過新
HP配brass 定aluminium plate 好
HP搭brass是常識吧
Dicky mini Mecha 係咪仲未出?
係gmk 同sp
揀唔落手,用慣pbt 未試過用啲靚abs
標準答案:垃圾
G703幾好用
G913就拎去回收啦
屌你老味隻FC980C FN同WIN無撚端端掉轉咗
703 啲膠會老化 g pro wireless 啦
有野想請教各位大佬
如果我PCB本身原廠已經設定左QMK KBD67v2
假如我想改幾粒制,係唔係一定要刪左原本個個先,
再好刷自己改完個個?
你上個網搞完compose新hex file,用qmk tool flash、overwrite左原本舊果個就搞掂
OK 明白 唔該晒, 以家試試先
因為有D教學講一定要Delt左之前個D
有D又話唔洗搞到我好亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞