LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
所以好猶豫買唔買好上嚟問意見

唔係好識影相 影得唔靚 sorry

First build
NK65
Lubed Zealios V2 62g
Keyreative Blank Umbra Keycaps
Dark Olivia++ Deskpad

第日set Olivia++到左再up多次
想買隻無線同有rbg既,有冇推薦邊隻,本人淨係識steelseries同logitech
Projectkey
yes呢d靚到癲
但真心貴想試下自己整
新手想試下自己免焊整一個keyboard
見到zfrontier同kbdfans 都好似好壞參半?
kbdfans係咪仲賣緊假野?

想知巴打們有咩性價比高brand 推介?
其實又唔一定要咁大投資
只係玩下嘅話,用啲細嘅真空保鮮機都可以有唔錯嘅效果
https://hackaday.io/project/165713-designing-a-solar-harvesting-blinking-gadget/log/170721-remove-bubbles-from-your-epoxy-resin-for-just-13
唉 錯過左套Olivia++ 同 Burgundy 唔知幾時先再開
巴打有冇好介紹好
Olivia++ 同 Burgundy 年未有現貨? 邊個網?
第一次上外國網買keycaps
Daily clack好似都有
Kbdfans都應該係入門最佳選擇
假野佢依家應該唔敢賣架啦

性價比首推EO87月尾有extra
佢有Light Kit 但我想要dark
Extra
即係有得再order
想order多塊plate
Yes
睇下佢到時整多左幾多
今個月尾
佢話係 但依家咁樣 應該會delay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞