LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
Topre 有咩keycap推介
睇情況 不過用過thicthock MP真係返唔到轉頭
巴打係邊度有得買
香港有冇fc900r OE藍灰色靜音軸代理
leopold 官網淨係收韓國卡 gmarket又cut 我單
搵咗成個月都搵唔到第二度有
終於的起心肝追post開始入坑
買試軸器返黎試下先
記得唔洗買咁大個linear tactile clicky各一其實理論上已經夠
去daily clack買啦
得返6.25u有貨
唔肯定eo-87係咪6.25u
你買左wk定wkl?
Wkl多數都係7u
Wk就6.25
wk
咁可以買啦 順便買埋lubricant
如果配gateron yellow應該用krytox 205g0?
同埋我見storeuni係用gram計 唔知要買幾多先夠
如果你daily clack買205g0
一樽大約夠兩個鍵盤

用咩Lube係個人喜好,中意黏d就205g0
想保持返個軸嘅原本手感就買10x
中挺就3204
靜電軸禁落都幾似薄膜
唔該哂
買返幾set 返去撚下先,驚無貨
我聽聞thicthock老闆好型仔,唔知係咪真
想問下頭post 果款numpad彩虹鍵帽邊度有得買?

禁落又幾舒服
撳落去嗰下係會有啲似,但係彈返上去係完全唔同
今日去左買KEYBOARD...
諗左好耐買ASUS既tuf gaming k7定Steel Series既apex7
最後我買左DUCKY既RGB ONE 2
是否明智...
好過買垃圾
因為諗極諗唔到買邊隻好
本身想買WASD既KEYBOARD,但運黎香港又太貴
其實SA KEYCAP SET 最好手感同厚係邊隻
睇過MAXKEY 係doubleshot 其他都一般般咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞