LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
少,多數都係開團購
滿足完個人數就算
玩開40% 但要買好多kit好煩
打算整到可用GMK base kit就玩到40%。
好似咁

畫完依家搵廠整。

Q) backspace 1.5u 用其他r2 1.5u黎代替?
A) 係 其實依家1.5u backspace,GMK base kit 通常都有。1.75 backspace 就無。

Q) spacebar兩條2.25你可能搵條shift代替
A) 都諗著係

我自己目標係諗,可以係唔洗買多套40 kit 情況下都用到40 layout。同埋覺得有d靚色kit 無40 support好sad,反而會有套spacebar kit,而spacebar kit 又多數平過套40 kit

Q) 同埋你打算自己整膠殼?
A) 自己整鋁殼。我自己都有幾隻殼自己設計。so far 係表面處理未穩定。 塊PCB 諗著plate+pcb 都會tray mount。最實淨。
40%真係冇人買
班外國40%撚講就兇狠, 到真係出嘅時候 買嘅都唔知有冇5%
越嚟越多set唔support40%就係咁解 逼vendors硬食冇人會買開extras
Shipping 揀 post office?
matrix project f
有無大佬知呢個個手感得唔得
有少少興趣
香港SF到付是常識吧
Thicthock係香港發貨?
錦癲?
我重想等下有無GB
下隻想上gateron黃 洗唔洗換埋spring
ASUS TUF K7 光軸是咪垃圾
我會換
但gat黃彈弓都多人讚
我覺得係
巴打們有冇鋁case 嘅TKL介紹matirx 2.0好貴

利申,睇啱左frost 寧願keyboard平啲就都想買到佢
有冇巴打用過techflex整既cable如何
想入d番黎整再整多幾條賣
黎緊Bliss, Hiney

唔用貴keyboard 襯到套野cheap哂
漢科隻i rocks減完唔洗$400
新手想問有冇伏
文書用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞