LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
我等緊Tex Shinobi
唔知今個月佢ship唔ship到
等左成年了
switchmod
storeuni
home office冇野做拆左成隻fc660m上g黃
但係佢焊死左塊定位版拆唔到衛星軸
電容軸想要104鍵既係咪得realforce簡

電容軸個底軟綿綿 打起上黎好舒服唔攰

仲有Leopold 98鍵
現存唯一仲用緊既~60%
(本身40%做主力)

BLK FC660C + YDKB BLE Controller + BKE Light dome + KBDfans slider w/ GMK MODO & Dolch accent kit (JTK BLK ABS Tropre spacebar)

拆衞星軸要成隻board拆軸,起埋定位板先起到
想diy第一隻keybroad novelkeys cream switch 好唔好?
用過返唔到轉頭
巴打你地點知啲keycap啱唔啱放
去/mm睇demand
Sorry for 1999 ,我指啱唔啱放上keyboard 到唔知啲大細啱唔啱
笑左
睇本身個kit既KLE (keyboard layout editor)
例如:
KBDfans Belle

對返d size就ok
啲 caplock, shift, tap嘅size 係咪standard? 我睇緊kbd75v2個layout,佢蒙到仆街
視乎你想唔想改個layout
但capslock係固定size(無論step/unstep)
tab都係
shift就睇你點砌,如果ISO,左shift會短d(我唔記得佢有無支援ISO)
一般黎講你買GMK的話,一套base會支援曬呢d野
GMK佢有唔同set ,所以想望清楚先
黎緊邊套有日文?
買Matrix啦
我決定放,全新未開未用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞