LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
本身用緊ducky shine 2 諗緊好唔好換one 2

想問下你地有無人用handrest?有無推介? ducky個keyboard好似有d高身 搞到隻手會攰
有冇人知Kworld個隻C600 光軸抵唔抵屌
想問下巴打們有冇平靚正鍵盤手托介紹?
最近日日長時間用電腦手腕有啲唔舒服

Cooler Master WR530 Soft Wrist Rest 鍵盤手托 $85
Ttesports Gaming Wrist Rest 全方位護腕扶手墊 $70

ps. 用緊HyperX alloy FPS茶軸
咁有冇光軸推薦
巴打有無話點解特別想要呢個類別既原因?
純粹想試下新科技 但係搵黎搵去都係得啲大廠有
我自己就會用,因為舒服好多
我就無你咁奢侈要用d電莖品牌既wrist rest
我係求其唔記得響邊度搵左塊木wrist rest就搞掂左,埋單都唔洗20usd
可以得閒留意下:drop.com/mechanical-keyboards/drops
雖然佢依家無賣,但有時會上返架

如果等唔切,咪買你原本sd出黎果款
又或者等其他巴打補充
如果純粹想試新科技,去黃金行轉試禁下咪夠
如果想收藏,恕我答唔到你,對我而言,呢個只係marketing gimmick既野黎
如果你真係想搵個抵玩 / 一步到位既鍵盤,可以睇pin
如果你有特別既要求或者需要,不妨再打多d,等其他巴打都可以了解多d去幫你揀
有無師兄入gmk noel 呢?
已all in
d聲好難聽
Zfrontier入係咪唔好
係咪應該去返Daily clark
唔知,可能外國youtuber有吹捧呱

個typing test d聲幾好聽
我自己覺得個外型太似iPhone,所以...不了
R1個團購有d問題,我無詳細跟,但我見有人響R2個thread度有投訴過,作者無回應

你鍾意咪買,難得無限團購,響呢個圈真係唔多見
DC是常識吧
依家澳紙仲要見新低
順便pre order埋olivia++ 同啲lube
再睇定囉,其實你依家睇既團購都係買完dry等幾個月先收貨
你心急既話,一係就收現貨

不過理性講句
就算你買左austin / cyber65唔鍾意
你只要唔撞花或者本身無defect,你掉返出去二手市場賣只會有賺無蝕
唔似其他未出道既套件,呢兩個都R2緊,大家都對佢本身R1個質素有個底
所以你就算最後收到唔鍾意,都唔洗怕曬錢
唔該曬巴打,木嗰啲好貴不過好靚
啱啱落樓下買咗Ttesports Gaming Wrist Rest 70蚊嗰個
幾舒服,不過天氣熱可能會唔舒服,用住先
Austin 佢個信譽幾好,咁我又唔係好驚只係銀包⋯⋯

我知我咁樣講好戇鳩,但cyber65聽你咁講一講,好驚GB之後冇出貨又冇人理都知你地唔係神仙點知有冇貨出

唔算急嘅,一直等緊啱心水嘅GB,依家用緊果個 double tap好嚴重,打assignment 打到想死睇啱就上嚟問下
Dolinger
有無人會買藍芽 想幾個device用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞