LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
係呀 我都係留意QQ個Group
銀軸本身都唔正常
唔好買Gimmick野哂錢
想試下銀軸會唔會冇咁攰
唔會 銀軸係個觸發點前左0.0幾cm 但你唔係職業電競選手唔會有分別
想無咁攰用紅軸或者輕嘅電容軸
想買vintage black都係上mechmarket收?

另外west german vintage black係咪真係有分別
Vintage black 我有得賣,但係而家啲貨仲未ready

你想要就tg搵我啦

岩岩徒手換左d keycap 因為冇拔鍵器 手指都痛埋
gmk個keycap矮過原本filco個個都幾多 Space bar換唔到 之後打字個陣按spacebar有d怪怪地 因為佢特別高
手感係好唔同 GMK 個套好似實d filco原本個個好似按得輕鬆d 唔知係咪唔慣 相比之下覺得filco原本個個好似好按d 用多一排試下先
我第1次換帽都係徒手拔左幾個就放棄左
衝去買flico拔帽個工具先再換
想請教如果用mac, 要104, 同想無線的話有咩推介? 淨係識keychron
買左個keychron k1 紅軸
好後悔, 用開apple usb keyboard
好淋, 唔好打, 我輕輕放隻手上去就出字
藍牙過左10分鐘到會sleep
要襟一下先會connect 返

除左燈靚, 其他唔掂

本身想買logi MXkeys ... 鐘意剪刀腳手感
Kbd19x (自組)
Filco Majestouch convertible2
Ikbc cd108 BT
Vortex tab90(個人黎講唔太鐘意vortex)

因為我係買1800kit 所以右下換唔到
其實幾靚

大佬
巴打反應同手速快過海軍陸戰隊
呢把叫gtr?
有無Lube station 推薦
Qlavier Switch Modding Station
好靚不過覺得有小小貴
同埋好似未見過返貨
唔該2位巴位, 即刻睇下先
岩岩鐘於收到pjk粒keycap,好靚但係好失落
佢比我想像中高左好多,用係65鍵嘅canoe度好唔就手
新果款係cherry profile
新果款買不到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞