LIHKG機械鍵盤集中討論區(26) 新手睇頭post 月月十套GMK

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
冇乜大分別
反而我係用開full size覺得隻mouse擺得太遠
980短d又有num pad
如果可以真係想上980c 白色 45g
可惜全世界都冇貨

另外一個選擇係台灣Tex Shinobi
7-rows 少咗 numpad但多咗個 track point
買咗隻LEOPOLD FC750R返嚟用,但份韓文說明書唔識睇。個底個4粒啪掣係做乜? 啲function key 又係做乜? 有冇人有英文版說明書條Link?

唔該巴打
啱啱搵到個支那網了
巴打,我同你一樣諗法,Full size硬係覺得隻mouse好遠唔就手
我都等緊980C 白色
68% keyboard有冇推薦?
想要無線, 舊post話keychron QC好差又唔敢買
想問大家買Leopold通常喺邊度買⋯
睇中左fc660c,但係官網填地址嗰度冇得揀香港
問地獄道,佢又話至少六月先開始生產
買左K2 w/ Gateron Brown兩日,個spacebar已經打左柴
每次㩒落去都會吱吱聲,啲手感又好唔平均
我勸你都係儲錢買其他
我而家都放棄左wireless等Leopold有貨
有冇人試過呢2隻spring如何
https://thicthock.com/
正到仆街
趁減價買左隻ikbc用左5年既kbt可以退休
岀奇地用咁耐一盞燈都無壞
有咩分別 progress好似幾正
請問邊度減價
我見 ikbc 你地淨係推 cd104, 其他係咪唔 ok?
我睇中左 w200, 同 c87 ( 想要tkl , 同埋無線)
請問呢2個 o 唔 ok?
唔係價錢問題, 主要係 tkl wireless 選擇唔多, w200真係最岩心水 ( 茶軸 pbt tkl)
我睇多陣原來係台牌同大陸牌唔同當我無問過啦

我應該會買 cd87 同 cd87 wireless , 漢科做緊折好抵
下 乜原來唔同 我見第一頁話漢科有賣 然後淘寶都有以為一樣
想問gateron茶應該用咩潤滑油?
可能型號唔同個內容物一樣?idk
又可能支版 mic 台版 mit 利申 9up

不過依家睇返,漢科行貨本身特價緊你買淘寶就傻豬左了
好彩無我買嗰隻 買左RGB青軸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞