[回帶萬歲]名古屋週邊+信長攻城遊

514 回覆
57 Like 1 Dislike
飛膠鑊 個名點解

仲有 唔該你停止自隊
數吓個post 有幾多 粒膠

個名點解?好似因為fevaworks

隊膠身體好呀,唔識貨
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

得一條友,又唔識日文,點敢去食d咩好野呀
同埋我對食真係無要求,更加唔會特登去食d咩好著名既野

洗鬼識日文
我都係睇圖/上網睇定咋嘛
去左一升一條友燒牛
隔離有個韓妹都自己一個
仲有食備長鰻魚飯
正到

無預備過要食乜,甚至連食飯時間都無預過
飛膠鑊 個名點解

仲有 唔該你停止自隊

隊膠身體好呀,唔識貨

屌, 我一直都以為你係飛機鑊
飛膠鑊 個名點解

仲有 唔該你停止自隊

隊膠身體好呀,唔識貨

飛膠鑊 個名點解

仲有 唔該你停止自隊

隊膠身體好呀,唔識貨

我一直以為佢係飛機杯
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

洗鬼識日文
去左一升一條友燒牛
隔離有個韓妹都自己一個
仲有食備長鰻魚飯
正到

btw
名古屋物價真係好高
交通費都用唔少
要去既巴絲記得買昇龍道1日pass
飛膠鑊 個名點解

仲有 唔該你停止自隊

隊膠身體好呀,唔識貨

我一直以為佢係飛機杯

名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

洗鬼識日文
去左一升一條友燒牛
隔離有個韓妹都自己一個
仲有食備長鰻魚飯
正到

btw
名古屋物價真係好高
交通費都用唔少

最貴係交通
除左地鐵pass之外基本上無其他pass用
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

洗鬼識日文
去左一升一條友燒牛
隔離有個韓妹都自己一個
仲有食備長鰻魚飯
正到

btw
名古屋物價真係好高
交通費都用唔少

最貴係交通

藥妝都係大阪最抵買
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

洗鬼識日文
去左一升一條友燒牛
隔離有個韓妹都自己一個
仲有食備長鰻魚飯
正到

btw
名古屋物價真係好高
交通費都用唔少

最貴係交通

藥妝都係大阪最抵買

只會買感冒藥同鼻敏感藥

btw其實d藥都唔係想像中咁平,例如喇叭正露丸同一size成份一樣香港買平一半
btw其實未完,重有dd枝節野

昇龍道,其實無乜興趣

當一話可以checkin個陣已經去到checkin counter,好多人排緊隊,
重有個越南家庭好似入貨咁幾廿箱行李
都係一出就出哂兩程boarding pass,行李香港見

btw d雌性支那畜同港畜一樣好鍾意係counter先黎執喼

checkin完就用張JCB卡入lounge坐陣,飲品同小食任食,都幾熱鬧

坐完就出返去觀景台,之前有巴打去過話唔錯,當然要試下
但個日.....一出去就大風到仆街,真係woo woo聲咁樣,人都企唔穩

因航既A330

遠處有波音既工場,重有架波音787係度
因為波音787有用世界各國既零件,所以有幾架747貨機改裝左就係負責將世界各地既787零件運返美國做最後組裝
而名古屋機場就係其中一站

就係呢架奇奇怪怪既747 LCF,由長榮航太(長榮航空同GE既合資公司)負責最後改裝

賓賓航空既A320

又一架因航,今次係777,200定300就唔知了,反正就係短途用個隻

Etihad 既330

遠處重有Air Asia既A320同Air Hong Kong既A300
條巨龍幾型棍
條巨龍幾型棍

巨龍
名古屋城大天守閣2樓先唔俾影相
1樓唔可以用閃光燈
其他幾層都影得
名古屋城大天守閣2樓先唔俾影相
1樓唔可以用閃光燈
其他幾層都影得

謝指正
果隻係777-300, 因為有5隻門
果隻係777-300, 因為有5隻門

識飛個d真心唔熟
食完風返入去睇下有咩買,其實中部機場好大,未入安檢係好多野行同食,
重好似有溫泉浸
反觀香港個個 fuck fuck fuck
最後買左隻天草航空既Dash8 1:100模型,要5千幾yen

重有本身打算過左安檢再買d食得既手信,點知禁區係無野行咁濟
再加上見到一大班支那雌性畜生爆買既閪樣,即時無mood再行

最後係一間相對僻靜既手信鋪買左d,點都要買d野畀同事既
但真係無乜名古屋當地出名既野,早知係名古屋站買好過
無理由去名古屋買tokyo banana做手信掛

Gate24,最遠既Gate

今次坐A321,份餐唔錯喎

個幾鐘就到上海,果然東航大撚哂

重有兩個幾鐘先上機,食住花生飲下野
個飯好一般,重要成七十幾蚊
btw個陣無㩒到人仔,唯有碌卡,個rate西到暈

福佳

食完飲完就落去等上機,要坐巴士出去,又係東航舊色A319

係機上面等左個幾鐘先起飛到
不過我知算快架喇

個飯好撚油

返到香港又係泊outer bay,又要坐巴士

搞掂出到去,第一件行李就係我既

咁就完左,有排無得飛了
巴打幾歲
機票酒店幾錢
成個trip洗費用左幾錢?
巴打幾歲
機票酒店幾錢

點解好似查家宅……

小弟行年廿七,一事無成,幸好心術還算良正…

酒店連機票四千鬆d;駛費呀…用左大約9萬yen,最貴係買回數卷同其他車錢
巴打幾歲
機票酒店幾錢

點解好似查家宅……

酒店連機票四千鬆d;駛費呀…用左大約9萬yen,最貴係買回數卷同其他車錢

成27歲人都驚一個人搵野食
巴打幾歲
機票酒店幾錢

點解好似查家宅……

成27歲人都驚一個人搵野食

其實主要因為無將食放係考慮入面,
我去旅行唔係為左食,食只係為飽肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞