[回帶萬歲]名古屋週邊+信長攻城遊

514 回覆
57 Like 1 Dislike
竟然係樓梯上電梯落

好似開心d嘛,唔似有d城會叫你由頂睇返落黎
竟然係樓梯上電梯落

我行有電梯既城都係由頂睇返落去
竟然係樓梯上電梯落

岡山
竟然係樓梯上電梯落

岡山

好事黎

又同場加映一下,而家文化博物館有羅浮宮文物展,做得幾唔錯,不過都係好多人

btw有幾件有關拿破崙既展品幾型棍;
同埋有幾張掛毯

其實香港d博物館有時都有好野睇

又同場加映一下,而家文化博物館有羅浮宮文物展,做得幾唔錯,不過都係好多人

同埋有幾張掛毯

會揀個閒日去睇

同埋有幾張掛毯

會揀個閒日去睇

我星期四下晝去都好多人

btw文化博物館而家算多野睇,有金庸館同李小龍館,雖然對佢兩個都無乜興趣
反而對徐展堂個文物館有興趣

其實幾靚既

行過手信鋪,見到有雪糕食,當然試喇
牛奶朱古力兩溝,唔錯,見到有隻期間限定既櫻花味,無勇氣試

食完就返酒店拎埋行李出發去機場

又係搭名鐵μ-SKY,今次試下自己揀位,對住部售賣機搞左陣,
阻到人唔好意思

μ car(特急指定席)有專用月台等車,兩個方向都係同一個月台上車;
同埋真係好密車,一兩分鐘就有一班車,同香港地鐵繁忙時間差唔多

要走了

到了
乜名古屋城天守好多展品唔俾影相架咩
我見佢話唔俾用閃光燈咋wo
btw 巴打係幾時去
有冇影學生妹
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐
飛膠鑊 個名點解

仲有 唔該你停止自隊
數吓個post 有幾多 粒膠
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

得一條友,又唔識日文,點敢去食d咩好野呀
同埋我對食真係無要求,更加唔會特登去食d咩好著名既野
乜名古屋城天守好多展品唔俾影相架咩
我見佢話唔俾用閃光燈咋wo
btw 巴打係幾時去
有冇影學生妹

上年四月去

唔會特登影,有點變態
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

我都一個人, 所以外賣左幻之手羽先
但係鰻魚飯就堂食, 呢個好在我食過, 否則一定後悔
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

洗鬼識日文
我都係睇圖/上網睇定咋嘛
去左一升一條友燒牛
隔離有個韓妹都自己一個
仲有食備長鰻魚飯
正到
名古屋咁多美食
巴打竟然日日食快餐

好似冇食過d著名既野

我都一個人, 所以外賣左幻之手羽先
但係鰻魚飯就堂食, 呢個好在我食過, 否則一定後悔

最憎食鰻魚

手羽先我是但係車站買左就算,雖然其實酒店附近有間幻之手羽先

同埋係日本是但入一間餐廳已經好好食,更加無動力去搵其他野食
無食到矢場炸豬扒飯
好遺憾
聽講好好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞