歡迎想砌模型o既巴絲入黎(14) 到底有女朋友一齊砌模型既感覺係點㗎

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
佢有枝2in1 好似成1000
我自己噴就0.4 用得多d
硬係怕0.2 會好易塞
AV油新手唔好用咁大好似比較好 太大油會收皮 第一野要薄噴
我自己就MAX3 拎個中間位 CP愃都高 又平 有鎖油
叻啦叻啦
我舊時用田宮琺瑯油補,第二筆就畫走第一筆,筆痕又勁,諗起都on9
Av手油 用白定藍蓋好
有d色得藍蓋先有
新手舊化
好似重手左d 想整風化feel d
可能要等高手解答下你 我都係新手入門
因為我都賣左龜泵直接買氣缸算唔知關唔關BAR數事
AV油佢自己都有出光油消光 但我都係諗住用返噴罐就算
好似太重手 我覺得二次元FEEL多D
rg初號機有冇話幾時出
好似原訂12/3,但孤仔已經出左notice 話所有玩具廠既船期都受影響,可能要delay 一個月
勁到好似開左filter咁
同問 想知可唔可以上光油 但我見過韓國仔上gaia油tim

等我貼女女中和下
風化案
唔好報警

今次第2隻舊化

上次係污糟巴巴托斯
黑蓋
白蓋擺得耐會化灰
藍蓋介乎白蓋黑蓋中間

只得黑蓋係真正搖兩下 擠兩滴 落筆
咩都唔駛溝
max 3 我用開,入手一梳。
ultra都係正,不過pm都有d平價德國噴同大nozzle既台灣筆可以問下
係唔係新手都唔應該用AV油噴
你識用都要薄噴,已經花時間,噴完要風筒干,仲要未計塞槍洗筆,0.3噴十幾滴油內就要捽頭,四轉內拆槍,遮蓋因為粒子大,明明貼實,照樣飛邊飛到周圍都係
唔識仲要去試佢落幾多慢干,支支油唔知擺左幾耐,試啱一個風量計唔啱,個面又起粒

真係唔好睇咁多FB宣傳既P圖假相
要用我寧願用郡士新水性
隻眼手畫?
同問
屋企細 唔想用抽氣箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞