歡迎想砌模型o既巴絲入黎(14) 到底有女朋友一齊砌模型既感覺係點㗎

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
最平就係浩盛龜泵加枝hs ultra
日本 / 台灣筆太多零件,噴完水性油洗得唔乾淨就好煩
又迫害
試下特賣場
師兄你既產量主力唔係模型姐
咁撚粗,得唔得?
再磨幼啲囉
好似係? 唔係好識整
係近兩年自己出黎住+有噴槍先高返啲咋 以前老母成日屌鳩我噴油臭撚住所以要襯我老母唔係屋企先噴; 有噴槍可以玩AV油就無咁嫌但係都會有少少說話聽
其實AV 油真係幾好用,係唔耐磨
用AV油要事先係啲關節位到磨多啲減低件與件嘅接觸會無咁易甩 但係啲角位都係無可避免會刮到, 如果玩壽屋直頭可以死咗條心佢用返油性 之前砌壽屋EVA試過由底灰到保護油都係全AV上色, 裝件個陣簡直想喊
手油真係無撚得頂 我補色用我次次一滴都夠用有凸,諗緊一支係唔係夠用成世
師傅,明白了
下隻會磨多少少先
手油黎講,同係水性,好用過mr hobby隻xf系列好多
係,補色黎講極方便
巴打我邊撚到係師傅 我都係新仔
唔該晒兩位巴打先過兩日去模型舖(?)睇下有冇 試完再問
長期素砌既人路過留低左個一蚊
想問下有冇巴打最近開工砌左新出冇耐既
MG 1/100 Ver.Ka FAZZ
我買左返黎但係一開箱就嚇到傻左
想問下有冇勇士已經砌好左
你預大概1000
dh103 同max3 我自己都無用過comment 得唔準
但爬過文d 師兄話dh103 呢枝大陸筆一噴一驚心,問題包括有積油,唔順引致一撻撻咁
而max3 係一枝台仔筆,聽講霧化各樣都唔錯,但係都係多零件所以難洗
你碌上兩頁已經有巴打「素組」完
其實好多廢件。。
其實呢個係咪近年Ka版既問題
我上個幾部都好多廢料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞