歡迎想砌模型o既巴絲入黎(14) 到底有女朋友一齊砌模型既感覺係點㗎

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
條喉駁上面 定 後面
駁後面就好阻定
巴打們 RG NU膠達
你地 如果會著甲 會唔會好認真噴骨??

如果我會著甲噴甲會否不智?
同埋噴甲可唔可以偷懶 板噴?(續件剪完噴 對我負擔太大)

我打算砌佢了通常諗左STEP再砌 會輕鬆D
集思廣益 你地砌RG NU既過程
巴打們 RG NU膠達
你地 如果會著甲 會唔會好認真噴骨??

如果我會著甲噴會否不智?
同埋噴可唔可以偷懶 板噴?(續件剪完噴 對我負擔太大)

我打算砌佢了通常諗左STEP再砌 會輕鬆D
集思廣益 你地砌RG NU既過程
我噴咩骨都係板噴
睇唔到就唔理了
搖控坊 呢隻唔係modo 大陸牌的
我就寧願慳多差唔多8舊水買其他工具仲好
大版上面 細版後面 可上網睇睇 浩盛牌

佢啲波join我做哂分色
巴打唔係用噴槍咩?用咩整到咁靚
用噴罐呀
終於搞撚掂成件事好撚笨柒
啲撚屌鉚釘換完之後滲線都係唔係好咬得著, 咬得著又唔夠幼
最後決定幫啲釘捆一捆邊, 屌你老味成兩百粒
刮咗兩日兩夜就嚟命都冇, 喱啲濕鳩細粒圈俾錯少少力同方向都收皮
雖然喱隻撚屌打磨同遮蓋都唔地獄, 但我覺得喱個鉚釘(剷走, 痴, 捆邊)仲撚地獄過嗰兩個
仲諗著輕輕鬆鬆手作仔都硬係要chur自己玩撚咗兩個禮拜

向逝去嘅美好日子致敬
同時祝Bandai喱個系列唔洗蝕到仆街, 起碼同我出完試製櫻武先好cut

兩大女主角合照返張
香港無得賣?
有無問過 yn pm 富聯
或者其他牌子
有冇人玩過呢個30mm系列?

可玩性好似幾好

有冇師兄用過呢隻?係添加劑定係可以直接用?
溝落啲油變啞面 一般加太多會發白 分量睇說明
可唔可以直接溝稀當消光噴?
呢隻唔知 油性嗰啲唔咬 而且100% flat base 乾咗勁發白 自製消光係透明油加呢隻 要幾啞自己試 𠵱家有啲油寫明3/4 消光 70%消光 自己做就係調節flat base 分量
決定入sparmax beetle
筆就平平地Iwata Neo
係咪上pm買好?
唔使諗, 有個刀字而家一定淘唔到
而家先多嘢玩
初初出3個型號果陣冇嘢玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞