歡迎想砌模型o既巴絲入黎(14) 到底有女朋友一齊砌模型既感覺係點㗎

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
呢隻係?
AoZ太多機
唔認得
TR6 HAZE’N-THLEY II

白色隻今個月 到貨
TR6 HAZE’N-THLEY II RAH 多幾件裝備
白底+ Finishers pure red

你地點樣拎起個殼泥噴 唔通真係要買孖星個座?

btw隻色好sharp好靚
有冇多啲個隻六翼天使天綫既資料?見到woundwort有咁既圖,係咪正式設定黎?
同埋係咪唔可以追求隻底色已經照到鏡反晒光?

要係個光油上面做?
Aoz 設定集好多關係圖
再加上成日有新設定
仲未計Reboot過
諗緊買唔買H唔識串 II黎合體做rah好
再加3D print 天使天綫+手
水樽加blu tack
大大隻
又有合體變形
幾好玩嘅

上色就有啲位要遮蓋分色
Yes, 以普通模型油來講不論係底色定光油都係。
因為1k油你噴個陣噴得幾滑都好,佢始終都會揮發同收縮。但2k光油如果噴得好的話,你唔係追求極致有時可以唔拋光都接近鏡面。
不過2k光油難噴好多同埋打磨都難好多,我自己都係拎廢件試緊only
原來係咗我就係可能太想追個底色令面 搞到橙皮
你地點樣拎起個殼泥噴 唔通真係要買孖星個座?

btw隻色好sharp好靚
同埋係咪唔可以追求隻底色已經照到鏡反晒光?

要係個光油上面做?
Yes, 以普通模型油來講不論係底色定光油都係。
因為1k油你噴個陣噴得幾滑都好,佢始終都會揮發同收縮。但2k光油如果噴得好的話,你唔係追求極致有時可以唔拋光都接近鏡面。
不過2k光油難噴好多同埋打磨都難好多,我自己都係拎廢件試緊only
原來係我就係可能太想追個底色令面 搞到橙皮

咩嘢係1k 油 2k油
rg eva 係咪今個月出?
屌那星滲線到八成先嚟唔撚見咗隻眼
搵撚咗個幾鐘
今日收手算, 又要畫過粒
有無師兄用過modo隻極光藍 難唔難噴? 用gaia開油水得唔得
係 不過唔知會唔會delay
用過,隻野半透明,勁食下地,灰下地同黑下地噴出黎係兩隻色黎 用既時記得一定要搞到好琿搞到勻循,gaia 開油水係無問題既
3月來貨會唔會受影響
而家日本封左香港
Mk16

黑底

銀底

上光油

但我最後係做磨砂面
栩栩如生
1k係我地平時用嗰啲模型油(漆油加溶濟)
2k係漆油加硬化濟,再睇情況加溶濟稀釋
嘩,師兄噴到好靚,我玩AV油完全噴唔到令面
又唔想係間房開個抽油箱噴gaia油,就算有個箱都好大味,無謂要自己難受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞