歡迎想砌模型o既巴絲入黎(14) 到底有女朋友一齊砌模型既感覺係點㗎

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想問咩听2k光油?
都睇到
其實我都諗緊呢次試唔試2k 但我怕用max3個頭唔夠大同埋難洗
想知磨砂面點做
一樣
影相避重就輕姐
我都係自己砌個抽油箱係房噴,其實你砌岩size同噴嘅位置ok,噴完抽番一兩個鐘都冇乜問題
2k真係要練,唔好直接試落成品到(過來人,好撚後悔)
依家我啲車都放晒係到等用2k噴,但都唔知等好定用番普通光油算,擺下又開始冇咗團火
我都係用max3噴,不過我都只係噴過一次,暫時冇乜野
其實係有咩難處? 控制時間定係好難均勻?
我都摸索緊,呢部我係用大風細油射上去
係上半光?
1. 2k唔似平時咁樣噴完好快乾,就算只係薄薄一層,表面都係會好痴笠笠咁個幾鐘,好易痴塵。
2. 2k特性係好硬,如果你濕噴做鏡面時入塵,表面又厚又硬,要救就一係成部洗油,一係就成部車磨過
3. 我上次噴係一層薄之後就濕噴,結果搞到咁,下次試下兩薄一厚睇下效果如何
我都摸索緊,呢部我係用大風細油射上去[quote]係上半光?

Yes yes
睇見都心痛
學我咁買返個水簾抽油箱,包你乜撚野味都無
邊有錢啊你老x,同埋屋企無位,唔係都會考慮下
你youtube搵下scalemodeler 佢專玩車 見佢噴油好似輕輕鬆鬆咁
諗緊自己整
買完冇錢買油買模型,咁咪乜撚野味都無囉係咪先
我有睇啊,我亦有fd話可能水份太多
Check一check個汽缸真係積左好多水
有無好方法防塵 有兩部車唔敢開工 亦未砌過車
去無塵間噴
仲有座山仔,無事嘅
香港大塵真係好慘,果陣試過有幾粒塵入左去我成日洗過再噴 之後有呢d 就用舊化遮算
而家真係等有 泵 槍先全改
其實槍同罐 油錢爭幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞