17-18學年 TOP-UP, SF, 非八大專區2

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
一次覆晒上面,hkcc 2.9x,ou social science, edu gcs 有speed offer

有冇人申請過ou defer 求經驗求解答

edu其實唔係bed degree既都好伏。雖然八大個名係好聽好多,但真係唔好為名而入,寧願 ou sosci 好過。

咪伏9人喇
Ou sosci咪仲撚伏
兩個都係伏
老閪都揀8大喇

唔係話好多老板唔請教院咩??

無論你想做乜
有8大學歷一定好過ou

出左ou同edusf已經冇諗speed,真係好d咩

其實speed 同 ou我覺得爭唔多
不過我有好多同學都揀咗speed唔要ou
因為佢地覺得當年Jupas都入到ou
洗乜讀asso
而你呢個case我都覺得揀speed 好啲
起碼唔洗哂幾萬蚊俾ou
另外top up 嚟講最好應該係cie
你襯未deadline 好快啲報

但bed係yr1要5年喎
好似話新program所以無yr3
有fd3.5都係yr1
有fd3.2無offer
我得2.8x係咪執到喇
但讀5年之後就25歲先grad
係咪一定要做老師,係咪話文員唔睇edu?

照屌edu la

thx

咁edu bed yr 1
edu sf sci and web tech yr3(有in)
edu health studies(sf topup)

點睇

Bed sci係ugc?

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

人地二十五二十六已經搏殺緊
我就去搵工

你啱嘅
其實我都有edu sf offer
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

有fd3.5都係yr1
我得2.8x係咪執到喇

照屌edu la

thx

edu sf sci and web tech yr3(有in)

點睇

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

我就去搵工

你啱嘅
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

cie有無野啱sci讀

thx

點睇

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

我就去搵工

你啱嘅
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

cie有無野啱sci讀

唔一定要啱
我asso讀商科
Cie報咗文科
都收咗
揀科自己鍾意嘅咪得
到時interview 咪再講點解想轉
如果OU唔交3萬蚊 之後想accept返個offer
寫封信去解釋機會大唔大?
如果grad唔到 bu sf 會唔會退留位

咁快知grad唔到
巴打你bu sf邊科

考完覺得收左皮
Hrm

巴打 你係幾時apply 架 因我仲未收到cie HRM interview 非親生仔
等左2個月 係咪冇機
聽人講Cie 有Tourism 同hotel讀 點解完全見唔到呢個course 既 有冇人解答下我
聽人講Cie 有Tourism 同hotel讀 點解完全見唔到呢個course 既 有冇人解答下我

🤔🤔🤔🤔

🤔🤔🤔🤔

Thanks a lot 冇留意係海外top up

🤔🤔🤔🤔

😂😂都係你講起,我先下決心搵資料
🤔之前聽到有人話讀bucie tourism degree ,我都以為自己聽錯

🤔🤔🤔🤔

🤔之前聽到有人話讀bucie tourism degree ,我都以為自己聽錯

巴打邊間cc

🤔🤔🤔🤔

巴打邊間cc

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

我就去搵工

你啱嘅
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

cie有無野啱sci讀

唔一定要啱
我asso讀商科
Cie報咗文科
都收咗
揀科自己鍾意嘅咪得

請問cie sf 係咪如果唔係讀浸大asso 係咪要補好多credit 要補幾萬蚊

🤔🤔🤔🤔

巴打邊間cc

Same 報左咩啊 可唔可以分享下

🤔🤔🤔🤔

巴打邊間cc

Same 報左咩啊 可唔可以分享下

有fd3.5都係yr1
我得2.8x係咪執到喇

照屌edu la

thx

點睇

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

我就去搵工

你啱嘅
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

如果係ugc你會點

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

我就去搵工

你啱嘅
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

cie有無野啱sci讀

唔一定要啱
我asso讀商科
Cie報咗文科
都收咗
揀科自己鍾意嘅咪得

請問cie sf 係咪如果唔係讀浸大asso 係咪要補好多credit 要補幾萬蚊

好似係

thx

點睇

係呀

正常點都要ugc先喇

其實yr3我都唔會犹豫
但asso兩年再讀五年
覺得好似無左好多時間

我就去搵工

你啱嘅
不過係yr1
所以我揀咗Bucie

如果係ugc你會點

如果係ugc 可能會更爭扎
可能我會視乎埋邊科有興趣啲
屋企環境點

用咩原因先?我都想hold住個offer

求下情可能得

我ou同speed都無俾
status都無轉
同埋可能可以當遲交交少少罰款就ok

求下情可能得

status都無轉

巴打可以的話,可唔可以睇下ou個電子繳費系統仲比唔比你比錢
OU終於出左interview
OU photo offer god
OU終於出左interview
OU photo offer god

咩科啊 加油

求下情可能得

status都無轉

巴打可以的話,可唔可以睇下ou個電子繳費系統仲比唔比你比錢

speed dead 左
status未轉

ou 19號先dead
有無人hkbu bcom acct 仲係in progress?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞