17-18學年 TOP-UP, SF, 非八大專區2

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
想問下ou如果報year3 跟住佢話建議你讀yr1問你接唔接受
禁左接受係咪有offer嫁啦
因為禁左成個星期有多都未有正式叫交錢
有d淆

禁左即係比year1 offer你
利申: 我gap year報都係比year2 offer我

Thanks
正式收到?咩科
想問下ou如果報year3 跟住佢話建議你讀yr1問你接唔接受
有d淆

Thanks
正式收到?咩科

Cinematic design and photographic digital art
我rejected
有d淆

Thanks
正式收到?咩科

Cinematic design and photographic digital art
我rejected

有其他offer
有OU yr3 cond. offer
但10月先交到文件
而家交定唔交錢好
有冇人有bu sf bcom acct offer?
我係味要打定輸數?
利申: IVE仔 3.67, DSE ENG 2
我係味要打定輸數?

無考ielts?
我係味要打定輸數?

無考ielts?

如果有報HKBU ugc acct 既話
最後攞到ugc offer, 可以直接由bu sf既deposit tran去ugc
有冇巴絲讀緊speed既APPLIED SCIENCES (INFORMATION SYSTEMS AND WEB TECHNOLOGIES) 想問下讀咩同埋interview有咩要準備
有冇巴絲讀緊speed既APPLIED SCIENCES (INFORMATION SYSTEMS AND WEB TECHNOLOGIES) 想問下讀咩同埋interview有咩要準備

In 過social science
Introduction + 2,3條問題問返你introduction無提及嘅野
例如我本身讀marketing 之類佢就問我點解轉科
第2題就問我將來想返乜工加同呢科有乜關係
我諗科科差唔多
想問有無人知Liberal and Cultural Studies written test係中定英,同埋大概出咩?
同埋Poly 的Applied and Media Arts interview通常問咩

求解答
開左個BU CIE Top-up telegram group
不論係已經有offer既,或者係未有offer而等緊既
都歡迎入黎吹下水,交換下情報,希望見到各位!
Link: https://t.me/joinchat/AAAAAAsagkbK5tmM3Uc1AA
希望各位幫下手填,雖然未必幫到後人,但比佢地作參考都好

麻煩收到offer既人幫手填填

填Offer
https://docs.google.com/a/life.hkbu.edu.hk/forms/d/e/1FAIpQLScn8EyCFT2qA6JqYicbNy69qgSTHl2UVV7Y7wTYywNqkCpYeA/viewform

睇返2017~2018收生成績
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ipka88DTxamy4tWNQ_V9XYw8a3j2OlCT2wnqH-pCgtI/edit?usp=sharing

我會盡力幫大家keep update. (完sem會sort好唔同institution)

希望多多支持
想問有無人知Liberal and Cultural Studies written test係中定英,同埋大概出咩?
同埋Poly 的Applied and Media Arts interview通常問咩

求解答

幫你推下啦
利申:前年in完

求解答

幫你推下啦

Thank you

interview都係自我介紹, 問下你點解想讀
個award leader好好人唔洗驚

冇programming底就要讀一科basic java
其餘會掂programming就係 web backend frontend, ms db, networking, android
半吹水既有computer security (小小programming), software eng (uml)
吹水科有e-commerce, information system, pm,

board discipline上面要讀econ, research, ethic 果D
speed既gur真係好難頂

其實多唔多人報讀speed
2.61 翻譯科 可以報咩?
只求有書讀。
報左hsmc ou都無interview
只求有書讀。

咩cc?
只求有書讀。

報cie,speed 同scope

求解答

幫你推下啦

今日reject 接實

求解答

幫你推下啦

今日reject 接實

reject邊科?
只求有書讀。

咩cc? 有fd同你情況相似但有offer

求解答

幫你推下啦

今日reject 接實

reject邊科?

lcs 我唔比錢

求解答

幫你推下啦

今日reject 接實

reject邊科?

lcs 我唔比錢

你有其他offer?
事關我等緊lcs 希望派比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞