[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈8 之 武漢肺炎阿力cool

1001 回覆
46 Like 2 Dislike
我屋企都有
試過就咁擺落口
咁大塊當喉糖咁含
又吹風東京奧運可能延期,開燈會又發功呀?
每個人有唔同既剛位,會有能力所限但最緊要盡力。
我最想睇下有冇計轉到地方搞,真係轉第度搞奧運我就服左開燈會啦
之前有睇過唔知邊到有講武肺後會爆鼠疫
唔知真定假
我想睇到時佢地咩反應
諗起都興奮
家中啲廢老成日話一早要同人民幣掛釣,美元無前途
通常加多句中國係美國最大債主
我覺得係糧食短缺
講左好多次,D錢係美國憑佢嘅本事借,點解要還?
四川西昌的養蜂人劉德成上吊自殺了。經過冬天,他的蜜蜂沒有飼料了,他們開著車到南方溫暖地區花開的早的地區去放養蜜蜂採蜜。但是封城了、斷路了。「防疫指揮部」告訴他們:沒有接到通知不能接受你們。他們就困在路上了。只能每天花七百元買糖喂蜜蜂。因為防疫消毒,蜜蜂都死了。絕望的劉德成們沒有任何社會保障,也沒有人關注他們,失去蜜蜂就等於失去了一切。所以他們選擇自殺了。
中國政權沒有人認為一個養蜂人這樣低賤生命很重要,也沒有人覺得蜜蜂有什麼價值。沒有人權意識的國度,沒有人去關注和保障一個「低端人口」。中國人多,死一個劉德成也不會有感覺。170箱蜜蜂對泱泱大國什麼也不算。
只是,人類1330種植物中超1000種需要蜜蜂授粉。蜜蜂少了,農作物減產,飼料少了,牛羊食物也少了。人類的食物也會減產呢。生態鏈就開始斷裂了。
一個養蜂人自殺了,一個蜂農行業只有他一個人被逼進絕境?只是一個行業被逼進絕境嗎?在中國有人關注嗎?沒有,它們關注的是怎麼說謊逃避責任和藉機撈更多錢。但大自然的懲罰不會來嗎?
我突然想到川普的新聞發佈會,想到他第一時間提到要給那些靠小時工養家的人補助。我想美國遭遇再大的災難,也不會讓人們在絕望中自殺。
正義和邪惡就此清晰明辨。邪惡的中共還應該讓它繼續嗎?

真係準備饑荒
住西九條支鐵原線附近就真係要小心
PTU總部隔離個嘉福邨
正確咁講係患者附近範圍有限度空氣粒子傳播
車公其實之前有支簽講咗: 今朝赤腳返回蘆
13年嘅籤到而家仲match?
冇計,一般民主自由既抗爭如果一般要10,20年,香港要濃縮到幾年就得既話所受既痛苦質量密度都會加倍,但支共唔倒台香港點搞都冇用,多d同知心友吹水做下運動吧,再唔係喺度呻下
cc台睇小d
我覺得地震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞