[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈8 之 武漢肺炎阿力cool

1001 回覆
46 Like 2 Dislike
因為佢自知自己唔夠美帝撼,唔似支那咁無料扮四條,又要威又要戴頭盔
如無意外今晚好可能股災

商品價格暴跌 歐洲剛剛開市跌緊10% 美國三大指數期貨跌停 美國國債Yield破記錄新低

呢一刻我仲未分析到股災同大冧市對各國關係既影響 因為比08年更誇張 而且今年聯儲局放水係解決唔到問題 唯一解決問題既方法就係KO左肺炎

而我覺得 支那再隱瞞再維穩 全世界個茅頭會慢慢指番去支那 因為佢地一日唔公開 一日個問題都唔會解決 越拖得耐全球經濟會越差 到時支那會變左千古罪人 玩下手八國聯軍都真係唔出奇
以色列係勁揪,當年六日戰爭一個挑三個中東國家
其實大陸本身就有好多動物嘅奇怪行為,只係我地諗多左?定真係亡國先有嘅先兆,點解咁多呢D動物片

https://twitter.com/coETNZGnwA8CYzP/status/1236846578196819968?s=19
經濟大蕭條再現,跟著肯定打大仗,個劇本同一百年前幾乎一模一樣

而家日圓都不停咁升,唔止美金頂唔頂得住呢…
今次股災將無可避免令全世界發現一個問題 就係太依賴支那
就算想消費 根本連件貨都出唔到 因為大部分貨品總會有某D parts係支那做

依家可以推斷既係 就算全世界都唔怪支那輸出肺炎 都一定會將最少一半既工序分去東南亞同印度 因為各大企業汲取教訓 肯定唔敢再將工序單一比哂支那做 中長線黎講 支那經濟將會進一步收皮
遲早上返去8,好彩我仲keep住少少yen喺手
而且支那而家整parts嘅價都開始上升,已經唔係以前啱啱開放嗰陣咁平,東南亞呢啲國家嘅新興巿場平過支那好多
我蠢左,有少部份yen喺7.1唱咗做美金,希望美金唔會因為個市而冧啦…
咁都好啲,如果美軍真係大敗嘅話應該已經冚球剷
台灣中央研究院周日宣布,已經成功合成能辨識武漢肺炎病毒蛋白質的單株抗體群,將與廠商談合作生產,未來可在15至20分鐘內完成病毒測試。中央社則報道,中國大陸方面傳出研究是來自中方成果,台灣中研院院長廖俊智周一表示,這完全是中研院成果,與中國無關。

目前檢測武漢肺炎病毒是以核酸檢驗方式進行,平均約4小時,且需特殊儀器。台灣中研院成功合成能辨識武漢肺炎病毒蛋白質的單株抗體群,可作為檢測快篩裝置的關鍵試劑。廖俊智表示,此次成果是中研院各團隊2月初已開始通力合作,快速合成病毒核蛋白抗原。其中,楊安綏團隊運用數十年來累積的技術,日以繼夜進行抗體合成及篩選,才有此項重要成就。

廖俊智強調,防疫是與時間賽跑,除了院內各研究團隊共同合作,中研院並建立台灣學研單位合作平台,今次成果將與平台共享,加速研發武漢肺炎快速篩檢工具、藥物與疫苗,合作抗疫。他說,楊安綏實驗室10多年來深耕基礎研究,重視醫學具體成果,團隊去年也曾針對非洲豬瘟研發免疫抗原檢測裝置,此次比預期快2個月達成目標,相當令人振奮。

研究團隊將在經濟部安排下,與多家廠商研究生產快篩檢測的原型產品。一切順利的話,希望能在3到4個月內通過衛福部驗證及進入量產,加快病人檢體的驗證,以作大規模臨床應用。

對於台灣中研院合成能辨識武漢肺炎病毒蛋白質單株抗體群,台灣傳媒報道,中國大陸有媒體表示台灣中研院的試劑是取自中國大陸,台灣中研院長廖俊智周一說,完全是中研院成果,「與中國一點關係都沒有」。
之前都有死鴨嘅片
不過佢哋又真係間中就有呢啲嘢
可能環境污染嚴重都有關
最重要係支那死
幾多人乞食/仆街都好
只係支那陷家產就得
之前武漢落台個馬書記之前向寶鋼既董事長
當年暴力救市真係代表作
一開市就跌停板
瑞士法郎都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞