[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (20)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
B
B
即係變番同白老隻抽
先到先得點會係b
再走>白老放針射中路叔>1打1 樓豬唔會比我地走得甩
所以呢個係點解?
岳晉係青城姦左3條女 本身諗住係今次殺埋路叔 廢事有手尾跟 點知路叔自己衝左出黎
咁強調係正人君子既角色 背後實好痴線
其實係
咁多人隔幾層開大片都見到路叔
之後仲要有兩條契弟開瞬移
我諗大家話著草都係講下笑
樓豬咁想完故仲點會開新地圖
其實多數都係個人寫嘢習慣分別
如果係我寫我會寫「路兄你逃出來了?」
好老套嘅對白但老套即係代表行之有效

佢咁樣問「怎麼出來了」
好似路叔唔應該出嚟咁
同埋係語意上逃走同就咁走有好大程度分别
雖然凡廢老早兩日見住路叔自己行出嚟勸交
但今日佢地係嗌千面人交人唔係叫路叔自己出嚟/屌佢反骨,即係佢地認知入面路叔最少係被軟禁
但岳撚似乎唔係咁睇
究竟會係比不良人帶番唐國坐監見到殘疾老豆/家姐再開始搞鳩唐國 定跟4大勢力番去呢
---C(先聯手 再逃走)---

岳晉聽到我的這句話後,便迅速地跟了上來,站在了我旁邊應戰,而無情則留在了原地協助其他人。

我們回過神來,打算再次出手之際,那兩個噴火槍弟子便又將槍頭對準我們。
岳晉見狀便立即拉著我後退,大喊道「小心!」
雖然我倆退開了,但另外兩名真武門的弟子走避不及,便馬上被燒成了火人。
我輕歎一口氣「幸虧有無情大哥與你的幫忙,不然恐怕我早已被這火槍給燒死了。」
此時,凌藍聽到我的這句話,便走近說道「這…看起來就像是明教以往烈火旗的技術。」
「烈火旗…說起來還真的有點相似…」岳晉喃喃地說道。

「仁甲!!」一把甜美的聲音高聲呼喊著我的名字,然後便有人往我急忙地衝過來,我才一轉身,青雪便已撲到我身上了。
「青雪!」我抱著青雪說道。
「我還以為再也見不到你了…!」青雪眼泛淚光地說道。

「撻…噹!」
突然,火槍的聲音響起,同時間便又時噹的一聲,兩支火槍又被打偏了。
「這可不是久別重逢的好時機!」如意靠近說道。
轉眼間,如意和青雪都靠到我身邊來,連同岳晉便是四人聯手了。
「先把兩個火槍手拿下,如意你掩護我!」我喊道,然後便往前衝去了。

面對著網槍與矛槍的攻擊,可不是一個問題,我唯一的敵人可是那兩個火槍弟子,只要如意掩護著我,我定必可以借力打力,以破箭式將網與矛反射到兩個火槍弟子身上。
我前衝數步,一躍而起,下面的弟子就如同白老所言一樣,再次往我進攻,我先是運起內功,往右一揮便是一道劍氣壓制他們,然後往左一揮,便將沒擋下的零星攻擊反彈到兩個火槍兵身上。
兩支長矛朝著他倆的腦門飛去之際,白老一個閃身,便走到兩個火槍兵面前,拿出兩支飛刀,將長矛給擋了下來。
「路仁甲,別痴心妄想了,我可不會給機會你對付他倆!…用暴雨梨花!」白老大喊道。

身下的弟子隨即拿出了幾個匣子,然後指向半空。
「暴雨梨花針!?」我不禁驚呼一聲…

A. 破箭式
B. 劍氣
C. 強行迴避
D. 坐以待斃
---
剩係講呢到都未講到走
c 釣伏野 扮退伏擊白廢老
慢左
A
a
B
D
B
A

坐以待斃係咪樓豬想完故
收11票先
出得個咁既選項就梗係諗左點寫
A
又有人救路叔
B
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞