睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
最尾諗起破壞之王擂台戰
但唔掂
嘥咗首歌
好有熱誠咁all in 拍自己想拍既野
然後死係自己手上 這就是黃子華
幾好笑丫
個故事劇本 9唔搭8 好無聊 ,又唔有趣
咩馬家M巾真係睇到好監介 ,爛到....
跟住又有好大量 純粹 浮誇既演出 ,一D都唔好笑

其實係配角 女主太差 ,咩DICKSON 完全唔識做戲
仲有果D配音支那人,加件木木獨獨劉心悠
CG 又為整而整,最後渣電車, 播D CG 根本無聊
加埋太多抄橋 ,抄周星馳 抄ROCKY 唔係黃子華 真係DKLM
好睇過凍篤特工😂 劉心悠打得幾好睇 , 下向低流
農夫撩劉心悠係幾好笑
其餘果D 都係純粹靠浮誇 扮小醜 去引你笑
例如果D 淋到濕晒 ,渣把關刀周街走,著條底庫海邊影相
賣樓就係請D 咁既編劇 ,度呢D野 ,真係鄧黃子華唔抵
屌你老母黃子華
作為fans 都明白
子華要炒股奶野拍戲仆直 然後唔夠錢洗
先會開show 回血
其實佢發電影夢發咗咁多年
照道理應該睇戲睇唔少
就算當佢0演技
點解兩次做導演都係咁差 差過啲學生作品(唔講啲故事有冇含意)
唔會唔抵 編劇係佢自己
係又一次死係自己手上
套戲一開始疑似打阿婆 ,跟住比劉心悠 打低
跟住 噴到成面黑 都知賴野..............

不如直接炒 ,扮terminator 抄埋對白做一次算啦
其實人馬合一係咪講馬克思思想?跟本係廢嘅(或者漏咗樣重要元素),但又唔肯承認
跟本冇最好嘅武功(管治方法),應該要集各家之大成
同埋要be water , 水向低流,只有出路
更大可能係講緊佢自己
佢棟篤笑個套係好勁 如果有個台既話
但係係銀幕上面就仆晒街
致敬 周星馳 黎嘅屌你
不知幾好笑 又撐到黃色經濟圈
你唔識欣賞黃子華 你係垃圾
= 唔撐本土 唔撐港產片
全世界話乜代宗師唔好睇既都係
垃圾 5毛 吹風向 藍屍 共匪
利申 黃子華fans
m巾應該係周星馳嘅百變星君 致敬

不過點樣我點樣執輸跟風?
以偏概全? 我有啲咩批評係有錯請指點
同埋師兄平時睇開咩戲? 有邊啲作品裏覺得好出色分享下?
都係嗰句啦 你撐黃子華就撐黃子華啦 唔好講咁多
咩因為撐本土 撐港產片 撐黃色經濟圈
戇鳩終極幻想打飛機
見撚到想嘔
就係頂唔順 有班人 拉套戲埋去黃圈

不過你問我 黃子華想唔想食埋黃嗰疊水
拍條trailer 又be water 又youtube上架主題曲 歌詞講既野
佢做咁多 呢啲高調嘢係為咗啲咩
間接人血饅頭 令人懷疑唔出奇囉
咪臭係
頭先睇完 覺得講得好中肯
2:31:10
https://youtu.be/D84vPGlEQjM
咁當我人血饅頭過份咗
但你問我既話 我會問點解要睇賀歲片
點解明知係垃圾 都要介紹畀人睇?
咁依家佢又唔係黃色經濟圈電影
套嘢又垃圾 點解要逼自己揀一定要睇其中一套賀歲片?

有班人毫不留情攻擊其他藝人食迴力鏢係指邊件事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞