睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
真啊 盲目咁撐同藍屍撐共撐狗 有咩分別
上面有位巴打話港產片垃圾
真心問下 你知道上年有幾多套港產片 講唔講到戲名
其實有好多本土小品 都唔錯 但又有幾多香港人會入埸支持下?
其實早一個星期
屯門巴倫紐都有幾場優先場任睇
所以有人睇左唔出奇
黃子華外號票房毒藥
再加佢本人自編自導自演

點會唔扑直
無所謂, 子華神做過街老鼠. 屌, 唔表態可以做中立撚可以入黃圈
負評 留名等binc
大撚把啦,你重要講到近十年,《十年》已經係啦
(純粹我覺得比較好睇啫唉:)
《殭屍》(2013)
《十年》(2015)
《點五步》(2016)
《一念無明》(2017)
《大樂師・為愛配樂》(2017)
《G殺》(2018)
《淪落人》(2018)
《逆流大叔》(2018)
《非同凡響》(2018)
《翠絲》(2018)
今年又有堆《叔・叔》、《金都》、《幻愛》
同家有喜事同一level仲唔值得入場睇?
其實而家擺到明係要造神
呢套戲票房=黃色經濟圈係電影業既potential
收得好係會吸引人加入黃色經濟圈 推廣黃色經濟圈
入場睇d錢可以當係promote 黃色經濟圈/當放係marketing方面既投資
日撚日屌d 奶共偽人 又唔支持本土 搵撚人拍本土戲俾你睇咩
再係咁屌 遲d你淨係得葉問睇唔好問點解
入去睇都係各有各做姐 唔睇咪唔睇囉 唔洗周街講既

食過既黃店多數都唔係咁好食 但一樣支持
我一定會入場支持 希望到時見到大家 同埋希望唔睇既手足唔好割我地呢班入場睇既人
利申:一早預咗係垃圾片

成日話曬錢入場睇 不如捐d錢出去
Why not both?
樓主又講, 仲要間接益戲院 (近乎全線戲院都藍)

咁我應該信佢係藍幫戲院打工
定人血饅頭比錢睇戲?
用下腦 人屌你又跟住屌
討論返個重點喇好嗎
有連登仔加持,
套戲應該過3千萬!

葉問4 深藍都過,偽黃點會唔過?
不如直接課金咪黃子華咪解決晒問題
bob叔上次live先話會睇黃子華
唔好放bob叔上檯啦
先唔話你點樣睇到
頂盡咪一舊水 你咁都付出唔到?
出面紅媒已經認為呢套叫“黃”戲
最後票房柒左 大家都柒
自己睇返bob叔個live先出聲啦

又優先場 又點點點
黑警比人踢爆嬲嬲豬?
理撚得佢係咪黃子華
總之中共㩒播就入場支持
藍天白雲
呢套我幾欣賞
第十二屆香港電影導演會年度大獎 - 最佳新演員 - 梁雍婷 獲獎
【藍天白雲.影評】年度最出色港產片之一 少女梁雍婷一鳴驚人
https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E5%BD%B1/134405/%E8%97%8D%E5%A4%A9%E7%99%BD%E9%9B%B2-%E5%BD%B1%E8%A9%95-%E5%B9%B4%E5%BA%A6%E6%9C%80%E5%87%BA%E8%89%B2%E6%B8%AF%E7%94%A2%E7%89%87%E4%B9%8B%E4%B8%80-%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%A2%81%E9%9B%8D%E5%A9%B7%E4%B8%80%E9%B3%B4%E9%A9%9A%E4%BA%BA
買左飛但我唔會入場
其實佢拍戲一向唔好睇唔係預左咩?
你買飛入場係咩心態先?期待套戲好睇你應該天真左d
我本身決定左唔睇
咁耐乜聲都無出過
C君結婚就識出席
上咉前出黎講幾句
首主題曲9up幾話鼓勵香港人?
仲要搵靠tvb搵食既人唱
我真係想笑
R 匙頭黃色經濟圈同黃子華有咩關係
仲要搭爛片保證劉心悠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞